На Волині понад чотири тисячі учасників АТО отримають майже 2000 га землі

На Волині понад чотири тисячі учасників АТО отримають майже 2000 га землі
Безоплатне надання земельних ділянок учасникам АТО було зініційоване в Україні у червні 2014 року.

Відтоді до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та органів місцевого самоврядування краю надійшло вже 6100 заяв від учасників антитерористичної операції та членів їх родин щодо надання наділів різного призначення, - повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Наразі надано 4197 дозволів на розробку проектів землеустрою на загальну площу 1894,2 гектара. Найбільше – щодо ділянок для індивідуального житлового будівництва (2336 дозволів).

Безпосередньо у власність військовослужбовці вже отримали 2217 земельних ділянок, загальна площа яких складає 995,3 га. З них для індивідуального житлового будівництва - 1128 наділів (155,9 га, для ведення особистого селянського господарства - 533 (791,8 га), для садівництва – 556 (47,6 га).

«Аби зробити процес надання земельних ділянок максимально відкритим, при Головному управлінні Держгеокадастру в області створено дорадчу робочу групу, до складу якої входять представники громадських організацій учасників АТО краю. Вже відбулося декілька засідань робочої групи», - розповідає начальник земельного відомства області Василь Василенко.

Уся інформація про земельні ділянки, які пропонуються волинянам-учасникам АТО, є у відкритому доступі - на сайті Головного управління Держгеокадастру в області розмішені альбоми-атласи та переліки доступних наділів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині понад чотири тисячі учасників АТО отримають майже 2000 га землі
29 березень, 2016, 12:50