Делегація з Луцька переймала досвід рівненських колег. ФОТО

Делегація з Луцька переймала досвід рівненських колег. ФОТО
Делегація Луцької міської ради побувала у місті Рівне

Поїздку організували у рамках «Дня депутата», а у сусідів наші обранці громади переймали досвід роботи органів місцевого самоврядування та рівненського Центру надання адміністративних послуг, цікавилися як тролейбусники втримують плату за проїзд гривню п’ятдесят копійок і чим гордиться рівненський зоопарк, - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Очолила делегацію секретар ради Юлія Вусенко, а від виконавчої гілки влади до Рівного поїхав заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Склад групи сформували так, аби від кожної фракції був свій представник. До того ж, до депутатів приєдналися виконуючий обов’язки директора підприємства електротранспорту Ігор Грицюк та директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

А розпочали візит у Рівненській міській раді, де за круглим столом, за яким традиційно відбуваються засідання виконавчого комітету, обговорили ряд питань, однаково болючих для громад двох міст.

Щонайперше, виділення землі для родин учасників АТО. До слова, у Рівному їх загинуло на Сході 19 осіб. А ще - зачепили проблему пільгового перевезення. У сусідів - 60 тисяч пільговиків. В основному, вони і користуються громадським транспортом. А щодня на маршрути виходить 60 тролейбусів, графік руху яких жорстко контролюється.

Рівнян зацікавила ідея, нашої так званої, «мудрої зупинки», конкурс громадських ініціатив, освітлення переходів.

Вели цього дня мову і про перейменування вулиць, приєднання до міста сільських громад, і звичайно ж, перебіг пленарних засідань сесій міських рад.

Побували наші депутати і у Рівненському ЦНАПі, який відкрили наприкінці січня цього року. Приміщення вражає простором, а 150 послуг населенню там надають 40 працівників. Немає у сусідів і відділу з обслуговування іноземців. Але є перспектива розвитку. Що можна запозичити у рівнян - то спеціальні доріжки для незрячих, вивіски двома мовами та шрифтом Брайля та електронну оцінку якості обслуговування клієнів.

А на підприємстві електротранспорту у Рівному гордяться першим у місті тролейбусом чеського виробництва, якому 42 роки і який до сьогодні справно возить пасажирів.

Завершували візит до Рівного наші депутати у зоопарку, де на 12 гектарах території чудово почуваються 180 видів тварин. І разом з тим, його працівники трішки заздрять луцьким колегам, яким вдалося отримати міжнародні гранти.

Підбиваючи підсумки візиту до Рівного, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко та заступник міського голови Сергій Григоренко зазначили, що такі ділові зустрічі надзвичайно важливі для обміну досвідом, дозволяють вирішити спільні для обох громад питання.
























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Делегація з Луцька переймала досвід рівненських колег. ФОТО
29 березень, 2016, 20:37