Архітектурна сатисфакція по-луцьки

Архітектурна сатисфакція по-луцьки
Луцькому осередок Громадського руху "Народний контроль" не задоволений керівництвом управління містобудування та архітектури та відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради та хоче їх звільнення.

На думку "Народного контролю", нові споруди, що з'являються в історичній частині Луцька, "погіршують архітектуру своєї перевантаженістю і претензійністю, створюючи стиль псевдоісторизму", а будівельні роботи на території історико-культурного заповідника "ведуться з порушенням законодавства про збереження історичних пам'яток".

Натомість в керівництва управління містобудування та архітектури виникають глибокі сумніви щодо праведності мотивів лідера "Народного контролю" Павла Данильчука, який "видає свої політичні амбіції за порушення законодавства".

"Вони ждуть, коли замовник розпочне будівництво, вкладе гроші, завезе матеріали, а тоді на них почнеться "наїзд". Що потрібно для того, щоб зупинити будівництво? Провести консервацію, що не зруйнувати те, що збудовано. Інколи така консервація може коштувати дорожче, ніж самі будівельні роботи. Створюють такі умови для будівельника, щоб той "вирішив" з активістами своє питання. Як вирішують? Ну це вже тільки вони знають", – додає головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк.

"Проект рішення про недовіру – більше економічне, аніж політичне. Ми підтримуємо бізнес, який вкладає гроші в будівництво і чесно виконує взяті на себе зобов'язання. Але ми стоїмо на заваді тих, хто робить бізнес шляхом припинення будівельних робіт", – заявляє головний архітектор Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АРХІТЕКТУРНА САТИСФАКЦІЯ ПО-ЛУЦЬКИ"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, це такий бізнес але знаю один випадок, коли такий сценарій данильчука не спрацював, забудовник по стрілецькій 21 не піддався шантажу і вистояв
Відповісти
Да ну,не може бути.Він же патріот,активіст!
Відповісти
Останні новини
Архітектурна сатисфакція по-луцьки
29 березень, 2016, 20:56