У Горохові з'явилися камери відеоспостереження. ФОТО. ВІДЕО

У Горохові з'явилися камери відеоспостереження. ФОТО. ВІДЕО
На вулицях райцентру Горохів запрацювали перші 4 камери відеоспостереження, на придбання та встановлення яких міська рада виділила майже 100 тисяч гривень.

Поліцейські місцевого відділу поліції за допомогою нових технічних засобів контролюють дотримання в місті громадського порядку й одразу ж фіксують правопорушення, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Відеокамери встановили в найлюдяніших місцях райцентру. Зображення автоматично записується й зберігається на носіях електронної інформації. Одночасно спостерігати за ситуацією на вулицях міста можна також із приміщення міської ради.

«Сьогодні в місті вже працює чотири камери, які встановленні у місцях найбільшого скупчення людей та автомобільних розв’язок. Хочу повідомити, що відразу після їх монтажу рівень порушення громадського порядку суттєво знизився», – розповів Сергій Потарась, начальник Горохівського відділу поліції.

Камери під’єднанні до моніторів у черговій частині поліцейського відділу, де розмістили й серверне обладнання. Оперативний черговий фіксує правопорушення й на місце пригоди одразу ж виїжджає група швидкого реагування поліції.

Нове обладнання з високою якістю відеосигналу дозволяє ідентифікувати особу правопорушника, чи транспортний засіб, який скоїв ДТП.

Таке нововведення стало можливим завдяки сприяння Горохівської міської ради, яка відгукнулася на клопотання поліцейських.

«Я не рахую це за допомогу поліції, адже - це наша спільна справа, наш обов’язок гарантувати безпеку громадян у місті», – говорить Віктор Годик, Горохівський міський голова.

Всього ж до системи відеоспостереження в Горохівському відділі поліції планують підключити додатково щонайменше ще 20 камер, зокрема, в місті Берестечко та селищі Мар’янівка.

Нагадаємо, що в лютому цього року керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига підписав меморандум про співпрацю заради досягнення нового рівня безпеки громадян з управлінням патрульної поліції в Луцьку та Луцькою міською радою.

Документ передбачає, зокрема, встановлення на виїздах з Луцька, мостових переходах, маршрутах руху транзитного транспорту, ключових перехрестях системи відеофіксації номерних знаків транспортних засобів «Відеоконтроль Рубіж».


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
невже хватає??
Відповісти
З такими мордяками тільки пішком та безпосередньо на чергуваня в цих місцях, де йде зйомка. Цікаво в які нормативи вкладуться ці полісмени.
Відповісти
Останні новини
У Горохові з'явилися камери відеоспостереження. ФОТО. ВІДЕО
30 березень, 2016, 11:55