На Волині зареєстровано 50 реалізаторів пального

На Волині зареєстровано 50 реалізаторів пального
Платниками акцизного податку зареєструвалися 50 реалізаторів пального, які здійснюють свою діяльність на Волині.

Їх реєстраційні документи свідчать, що ці суб’єкти господарювання реалізують пальне у 654 місцях, з яких 164 знаходяться на території Волинської області, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Оскільки з 1 березня 2016 року система електронного адміністрування реалізації пального працює в тестовому режимі та запроваджується Єдиний реєстр акцизних накладних, фахівці управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області рекомендують волинським представникам підприємництва, які здійснюють діяльність у сфері реалізації пального, негайно зареєструватися платниками акцизного податку.

В зв’язку з набранням чинності з 1 січня 2016 року Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», легальна, а це означає законна, діяльність на ринку реалізації пального, можлива лише за державної реєстрації платниками акцизного податку.

У випадку виявлення фактів продажу пального без реєстрації фахівці ДФС мають законні підстави застосовувати штрафну санкцію в розмірі 100 відсотків вартості реалізованого пального без державної реєстрації, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Реєстрація платником акцизного податку відбувається автоматично. Маючи електронний ключ цифрового підпису, платники здійснюють реєстрацію самостійно через своє персональне місце в «Електронному кабінеті платника податків».

Довідково: ставка акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пальним становить - 0,042 євро за 1 літр реалізованого товару, для інших видів підакцизних товарів залишилась незмінною -5 % вартості реалізованого товару.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.