У сутичці зі старателями постраждало 7 поліцейських

У сутичці зі старателями постраждало 7 поліцейських
Два повідомлення про незаконний видобуток бурштину надійшло 29 березня у чергову частину Сарненського відділу поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівненській області.

У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі «Мохи» Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають «сонячне каміння». Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні.

В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялись, погрожували фізичною розправою. До того ж, аби унеможливити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

А вже об 11.40 сьогодні, 30 березня, в урочищі «Гальбин» орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку. Крім того, вранці поблизу Клесова майже тисяча осіб перегородили дорогу для в’їзду в урочище «Смітник». Старателі погрожували поліцейським та чинили опір. У результаті сутички семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ментополіцаї дуже вже хочуть кришувати цю територію правильно хлопці гоніть їх звідтти ляшка до нас він зрозуміє хто є хто
Відповісти
Останні новини
У сутичці зі старателями постраждало 7 поліцейських
30 березень, 2016, 18:04