З 1 квітня в Україні розпочнеться весняний призов

З 1 квітня в Україні розпочнеться весняний призов
З 1 квітня в Україні розпочнеться призов на строкову військову службу. Він триватиме до кінця травня.

До лав ЗСУ планується призвати близько 4,5 тисяч новобранців у віці від 20 до 27 років, - йдеться на сайті Володимир Медіа.

"Втім, як уточнили нам у Генштабі ЗСУ, це цифра не остаточна – окремо будуть призиватися новобранці в Національну гвардію, у прикордонні війська та інші підрозділи Збройних Сил України. У Генштабі підкреслюють, що ніхто зі строковиків не буде відправлений у зону бойових дій", - повідомляється на сайті.

У військкоматах тим часом рапортують, що вже щосили йде підготовка до призову: проходять попередні медичні огляди призовників.

Військові уточнюють, що перші новобранці будуть відправлені в армію, як і в минулі роки, не раніше 10 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Глава держави підписав Указ № 122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році».

Відповідно до Указу із Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту у запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та відслужили встановлені терміни строкової військової служби. Звільнення в запас відбудеться у квітні — червні та у листопаді 2016 року.

Указом також передбачене звільнення в запас у жовтні — грудні 2016 року інших військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки строкової військової служби.

Указом визначені строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: 5 травня — 30 червня та жовтень — листопад 2016 року.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набирає чинності з 5 квітня 2016 року, та пункту 2 статті З, який набирає чинності з 1 вересня 2016 року.
Відповісти
Останні новини
З 1 квітня в Україні розпочнеться весняний призов
30 березень, 2016, 21:12
Куди можна поїхати на прощу?
30 березень, 2016, 20:36