В Луцьку замість житла жінка збудувала магазин

В Луцьку замість житла жінка збудувала магазин
У Луцьку підприємець збудував магазин на земельній ділянці, призначеній для житлової забудови, і просив міську раду узаконити його діяльність.

Про це стало відомо сьогодні, 31 березня, під час другого пленарного засідання 5-ої сесії Луцької міської ради, повідомляє Слово Волині.

З проханням змінити цільове призначення земельної ділянки до міської ради звернулась підприємець Людмила Михальська. Виявилось, що жінка збудувала магазин промислових товарів на вулиці Кривий Вал, 44, попри те, що ділянка призначалась для житлової забудови.

Відтак, заявниця просила затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміна цільового призначення) на вулиці Кривий Вал, 44 площею 0,0224 гектара для будівництва та обслуговування магазину промислових товарів.

Втім, більшість депутатів на цю пропозицію не погодились. Так, голова земельної комісії Євгеній Ткачук зауважив, що змінювати цільове призначення землі потрібно було перед тим, як зводити магазин.

Натомість Сергій Була переконаний, що незалежно від рішення обранців громади, магазин працюватиме, а от міський бюджет втратить кошти, адже податок на землю комерційного призначення більший, ніж на житлову.

Начальник управління земельних ресурсів міської ради Сергій Шабала додав, що позитивні висновки усіх необхідних служб підприємиця отримала, але заступник начальника управління архітектури та містобудування Ярослав Матвіїв вказав на самочинне будівництво та недотримання містобудівної документації.

Про те, що магазин був самовільно збудований заявив також депутат Микита Рабан, який переконаний, що вирішити питання можна, але для цього потрібно пройти всю процедуру узгодження від початку і до кінця.

Позитивно відгукнувся про підприємця Олександр Кравченко. На думку депутата, не можна забороняти працювати тому, хто хоче більше платити в бюджет.

«Хочете санкції запровадити? Ми ж не карателі», - наголосив мовець.

Павло Данильчук запропонував міському голові звернутись з приводу цього питання в Державну архітектурно-будівельну інспекцію. На що останній погодився.

Зрештою, депутати не погодили зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки. За цей проект рішення проголосував лише один депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
голова земельної комісії Євгеній Ткачук не хоче розповісти, на яких земельних ділянках стоять його магазини і як ві їх отримав?
Відповісти
Матвеева ещё не уволили? Сколько можно терпеть такого "вечного зама", который боится взять на себя ответственность хоть в чём-то.
Відповісти
Якшо в області не діють закони то всі будуймо де хочемо і що хочемо.Всерівно ніхто не контролює.
Відповісти
Можна зробити просто.
Якщо цей магазин не наносить шкоди місту і не заважає сусідам, то узаконити його після сплати в бюджет відповідного штрафу за самовільну зміну цільового призначення.
Але штраф має бути адекватним, щоб не спровокувати на таке інших забудовників. Я думаю, що від цього всі виграють.
Відповісти