У прокуратурі Волині відбувся семінар з питань здійснення представницької діяльності

У прокуратурі Волині відбувся семінар з питань здійснення представницької діяльності
У прокуратурі Волині за участі прокурорів місцевих прокуратур, представників апеляційного, господарського судів області та Волинського окружного адміністративного суду відбувся семінар на тему «Особливості здійснення представницької діяльності органів прокуратури за період дії нового Закону України «Про прокуратуру».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Відкриваючи семінар, начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Юрій Луцик зауважив, що, попри суттєві законодавчі зміни щодо порядку реалізації повноважень при здійсненні представництва інтересів громадянина або держави в суді, зменшення чисельності працівників у місцевих прокуратурах, значне на них навантаження, необхідно забезпечувати належну ефективність представницької діяльності органів прокуратури задля захисту інтересів держави та громадянина в судовому провадженні.

У ході семінару його учасники обговорили особливості представництва органами прокуратури інтересів громадян та держави в суді в сучасних умовах, проблемні питання при реалізації представницьких повноважень у сфері земельних відносин, особливості організації представницької діяльності прокурора при виконанні судових рішень.

Жваве обговорення викликали питання використання прокурорами правових позицій Верховного Суду України та судової практики вищих спеціалізованих судів при здійсненні представницької діяльності.
Присутні на семінарі судді розповіли про проблемні питання, які виникають в ході розгляду справ по суті.

Зауважимо, що задля відновлення інтересів держави прокурорами на Волині цьогоріч пред’явлено 37 позовів на загальну суму 2,99 млн. грн. Судами вже задоволено 13 таких позовів на суму 695 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У прокуратурі Волині відбувся семінар з питань здійснення представницької діяльності
31 березень, 2016, 19:07