Луцьких підприємців «заженуть у рамки». ФОТО

Луцьких підприємців «заженуть у рамки». ФОТО
Сьогодні, 31 березня, відбулася робоча нарада представників громадськості та влади, на якій обговорювалося питання розробки правил для розміщення вивісок.

Необхідність розробити такий документ з`явилася після гучного скандалу, який не так давно відбувся у Луцьку. Нагадаємо, «брутальний секонд-хенд», який на думку лучан мав занадто яскраву вивіску, у центрі міста викликав спротив громади.

Задля того, щоб цю вивіску демонтувати, була створена петиція, яка набрала достатню кількість голосів. Вивіска була демонтована, а підприємець оштрафований.

Ця ситуація спонукала громадських активістів та владу розробити певні правила розміщення вивісок.

Для того, щоб виправити ситуацію, управління містобудування та архітектури разом із управлінням підприємництва та реклами міста Луцька розробили документ, який мав би внести чіткість у питання розміщення вивісок. Проте, на думку громадських активістів, які були присутні на нараді, цей документ є "сирим" та потребує комплексного доопрацювання.

"Місто стає все кольоровішим і кольоровішим, але, на жаль, не в позитивному сенсі. Кожен підприємець намагається вирізнитися, що перетворює Луцьк на базар. Впровадивши певні рамки, підприємці зможуть видихнути, тому що їм не потрібно буде прагнути когось "перекричати" та "перепригнути". Ну а ми з вами будемо мати менше візуального сміття та отримаємо приємний образ міста", - зазначила громадська активістка, представниця громадського сектору на нараді Олена Семенюк.

Результатом наради стала домовленість про те, що активісти внесуть свої пропозиції у письмовій формі, і у понеділок, 4 квітня, о 16:00 год. відбудеться повторна зустріч.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дибіли, інакше не скажеш. Від того, що змусили заховати вивіску "Секнд хенд" секонд нікуди не дівся і не перестав бути секондом!!!! Депутатишів і підписантів петиції коробить, що в центрі "еуропейського Луцька" його мешканці ходять і купують іноземний ношений мотлох, який нам зі свого барського плеча прислали добрі дядечки із за бугра? Так змусьте владу працювати так, щоб у українців були гроші на нормальний новий одяг!!!!!!! І всі секонди або самі собою зникнуть, або переїдуть десь на околиці і інші менш пристойні місця і нікому очі мозолити не будуть. Боріться з причиною, а не з наслідками!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Луцьких підприємців «заженуть у рамки». ФОТО
31 березень, 2016, 14:41