ZIK презентує документальне кіно про січових стрільців

ZIK презентує документальне кіно про січових стрільців
У суботу, 2 квітня, о 23.00 в ефірі телеканалу ZIK у рамках циклу «Героїчна Україна. Хроніки» вийде документальна стрічка режисера Тараса Химича «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919».

Також в історичному кіноциклі ZIKу глядачам будуть продемонстровані стрічки «Срібна земля», «Золотий вересень» та дилогія «Хроніки УПА».

Документально-ігровий фільм від режисера Тараса Химича «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» є продовженням циклу пізнавальних фільмів з історії України першої половини минулого століття.

Сюжетна лінія створена на основі спогадів очевидців. Як стверджують автори, через події сьогодення мотиви та вчинки історичних персонажів стають більш зрозумілими. 

Це перший в Україні документальний фільм з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K. Крім основного складу творців стрічки, було задіяно сотні людей. Серед них професійні актори театрів ім. М. Заньковецької та Л. Курбаса. До роботи над фільмом долучилися ветерани АТО, військові, а також реконструкторські клуби. З постановкою військових сцен допоміг ветеран АТО Володимир Правосудов.

Та найскладнішим під час роботи над фільмом автори називають пошук одягу та уніформи – потрібно було майже 5 місяців, аби замовити однострої в 4 країнах.

Весь процес створення стрічки тривав 15 місяців.

«Чому саме січові стрільці? Тому що на Заході багато легенд і поезії навколо цієї теми, а на Сході – незнання і від цього часто несприйняття. І тому що насправді я особисто нічого послідовного не знав про цей період... Для мене історія – це пережиття простих людей. А справжне завершення війни – це примирення, навіть якщо для цього потрібно сто років», – розповідає про «Легіон» режисер Тарас Химич.

«Цей фільм – не просто яскрава стрічка, яка доступно пояснює складні історичні процеси, а показник того, що Україна може виробляти якісне кіно світового рівня», – вважає генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Окрім того, після показу фільму відбудеться обговорення картини в спецвипуску «Історичної правди з Вахтангом Кіпіані».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сечові стрельчики - ще ті вояки! Мітингували, співали, вистави ставили... і здалися полякам.
Відповісти
Останні новини
ZIK презентує документальне кіно про січових стрільців
31 березень, 2016, 15:33