Шахта №10 у Нововолинську отримає 100 мільйонів гривень

Шахта №10 у Нововолинську отримає 100 мільйонів гривень
Шахта №10 Нововолинська отримає 100 мільйонів гривень. А загалом вугільна галузь країни – державну підтримку в розмірі 250 мільйонів гривень.

Сьогодні, 31 березня, під час пленарного засідання депутати 280 голосами ухвалили законопроект щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств на 2016 рік, - повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.

26 січня 2016 року Ігор Гузь разом з народним депутатом Михайлом Бондарем зареєстрували проект Закону України №3813 «Про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств.

«Головна мета цього законопроекту - забезпечити стовідсоткову виплату людям заробленого. І звісно, на продовження подальшого будівництва шахти №10 «Нововолинська", - коментує Ігор Гузь.

Депутат вважає, що з точки зору енергетичної незалежності нашої країни, продовження будівництва цієї шахти наразі має бути пріоритетним. Нововолинські шахтарі «підставляють» плече Українській державі. Крім того, запуск шахти мав на меті забезпечити роботою понад 1500 шахтарів і запустити новий виток розвитку депресивного шахтарського регіону.

«Шахта №10 «Нововолинська» – єдина, яка будується в Україні. На її підтримку до сьогодні немає ні копійки. «10 шахта» - це 30 мільйонів покладів вугілля, які на перспективу будуть працювати для української економіки. Звісно, ці 100 мільйонів гривень не вирішать повністю питання, але принаймні, робота продовжуватиметься, і колектив буде з зарплатою», - зауважує Ігор Гузь.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що розуміє важливість розвитку вугільної галузі, та незабаром Уряд презентує стратегію розвитку вугільної галузі країни: «Для завершення будівництва шахти №10 потрібно орієнтовно 14 місяців, і в коштах – до мільярда гривень. Тому ці 100 мільйонів гривень для того, щоб підготувати шахту і запустити в дію».

Законопроект щодо підтримки вугільної галузі країни, ініційований волинським нардепом, ухвалено 280 голосами обранцями парламенту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гузь вибив з бюджету 100 мільйонів, які успішно закопають в землю за допомогою фірм директорів Волиньвугілля, за що отримає гарну подяку, а шахта так і залишиться недобудованою.
Відповісти
1 квітня ?
Відповісти
Останні новини
Шахта №10 у Нововолинську отримає 100 мільйонів гривень
01 квітень, 2016, 09:18