Волинські рятувальники беруть участь у Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту. ФОТО

Волинські рятувальники беруть участь у Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту. ФОТО
Стартував перший етап Всеукраїнських змагань з пожежно-прикладного спорту у приміщеннях.

Учора, 30-го березня, у місті Миколаєві розпочався перший етап Всеукраїнських змагань з пожежно-прикладного спорту — Чемпіонату ДСНС та Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту. Участь у змаганнях беруть кращі спортсмени з 19 областей України, у тому числі й команда з Волині, - інформує УДСНС України у Волинській області.

Спортсмени виборюють першість у категоріях дорослих та юнаків.

Перед початком Чемпіонатів відбулося засідання головної суддівської колегії Всеукраїнських змагань з пожежно-прикладного спорту з представниками команд-учасників. В рамках збору було обговорено основні організаційні питання, доведено до відома присутніх вимоги змагань, порядок виступу команд відповідно до жеребкування. Головний суддя змагань Олександр Тарасов привітав всіх із початком спортивного свята, розповів про порядок проведення змагань та участі команд відповідно до вікових категорій.

Цього ж дня стартували перші забіги команд-учасників Чемпіонату ДСНС та Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту у приміщеннях в категорії дорослих.

Після опробування спортивного знаряддя збірними командами, спортсмени стали на стартову лінію та змагалися у виконанні вправи з підіймання по штурмовій драбині. Цей норматив полягає в тому, що спортсмени повинні пробігти 32 метри 25 сантиметрів з штурмовою драбиною в руках, потім піднятися до четвертого поверху башти, закріплюючи драбину за віконний отвір на кожному поверсі. Після того, як спортсмен-прикладник наступає двома ногами на фінішні пластини, розташовані на підлозі 4-го поверху навчальної вежі, дистанція вважається завершеною.

За результатами першого етапу змагань буде визначено 8 найкращих спортсменів, які боротимуться у півфінальній та фінальній частинах цього виду змагань у особистих заліках.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На цей так званий спорт (ППС) витрачаються шалені кошти, як правило за рахунок пожежних шляхом поборів, погроз або через решал-начальників підрозділів. Кошти збиваються через так звану федерацію ППС, в яку загнали силою всіх пожежних області. А самі спортсмени рахуються на посадах при цьому не виконуючи фактично своїх прямих обов"язків - "мертві душі". Це спорт виключно для пожежних начальників для забави та організованого пиття горіляки, на жаль...
Відповісти
Останні новини
Волинські рятувальники беруть участь у Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту. ФОТО
31 березень, 2016, 17:03