Поліція застерігає: остерігайтесь шахраїв

Поліція застерігає: остерігайтесь шахраїв
Незважаючи на постійні застереження поліції, мешканці області все ж потрапляють на гачки до шахраїв.

Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів за оголошеннями через Інтернет, а також від телефонних спритників, - повідомляє Волинська поліція.

Тільки 30 березня до волинської поліції надійшло сім повідомлень від ошуканих мешканців. Шахраї ошукали людей на понад 50 тис. грн.

Зокрема, цього дня до Любешівського відділення поліції звернулась 47-річна жителька райцентру Любешів. Вона повідомила, що невстановлена особа шахрайським шляхом, назвавшись працівником служби безпеки банку, заволоділа реквізитами її зарплатної картки й зняла з неї майже 2 тис. грн.

Майже 20 тисяч гривень втратив мешканець Харківської області. Чоловік через оголошення в мережі Інтернет мав намір придбати підгузки в одного із жителів селища Мар’янівка Горохівського району. Гроші перерахував, а товар йому так і не надіслали.

Майже на 15 тис. гривень ошукали шахраї пенсіонерку з Луцька під приводом поділу начебто знайдених грошових коштів.

Поліція звертає увагу, що шахраї вдаються до різноманітних хитрощів. Вони видають себе за продавців товарів і просять, аби їм перерахували завдаток за обраний покупцями товар. Однак після отримання коштів безслідно зникають. Намагаються шахраї також під різними приводами дізнатися конфіденційні дані банківських карток, а потім з них знімають кошти.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути уважними. У випадках надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, одразу повідомляти поліцію за номером телефону «102».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.