Протест луцьких базарників закінчився нічим: Старий ринок закриють на два дні

Протест луцьких базарників закінчився нічим: Старий ринок закриють на два дні
Підприємці Центрального ринку Луцька спробували втрутитись у рішення луцької мерії щодо оголошення двох вихідних днів на Старого ринку – 24 і 25 серпня.

Нагадаємо, рішення про вихідний день на Старому ринку прийняв луцький міський голова Микола Романюк через те, що 24 серпня у Луцьку святкуватимуть День Незалежності України, а 25-го - День міста.

Відповідно, 24 серпня мер заборонив роботу усіх ринків міста, а 25-го - лише ринків на вулицях Глушець та Замковій.

Делегація базарників на чолі із виконавчим директором Асоціації «Бізнес-Волинь» Ігорем Дильовим завітала до першого заступника міського голови Святослава Кравчука. У розмові взяла участь начальник відділу з питань торгівлі та сфери послуг управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Наталія Рибай.

Підприємці нарікали, що кожен день перед першим вересня у них на вагу золота і торги у суботу зазвичай більш прибуткові. Також вказували на нерівні умови із конкурентами з «Варшавки».

Однак на аргументи Святослава Кравчука щодо необхідності дотримання порядку в центрі міста під час свят погодились. Також базарники наголосили, що вимагають обов’язкових консультацій перед прийняттям подібних рішень. Із цим Кравчук погодився.

Після коротких перемовин сторони дійшли висновку, що рішення скасовувати не будуть, адже чистота і спокій у свята важливі для більшості лучан і гостей міста.

Ігор Дильов порушив ще кілька питань, які хвилюють працівників Центрального ринку. Це – необхідність ремонту дороги а вулиці Замковій та проблеми з реконструкцією ринку. Нововведення стосуються заміни старих металоконструкцій в одній із частин ринку. Щоб розібратись у ситуації сторони вирішили провести спільну нараду за участю трьох сторін – підприємців, міської влади та облспоживспілки. Захід запланували на 29 серпня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
собрались..побазарили..разошлись каждый при бубновом интересе))
Відповісти
Останні новини
Протест луцьких базарників закінчився нічим: Старий ринок закриють на два дні
20 серпень, 2012, 15:31