Волиняни задекларували до сплати в бюджет більше 5 мільйонів

Волиняни задекларували до сплати в бюджет більше 5 мільйонів
Волинські декларанти визначили до сплати в бюджет більше 5,8 мільйона гривень платежів.

Із задекларованих громадянами упродовж січня - березня 2016 року 231 мільйона гривень доходів до бюджетів всіх рівнів буде спрямовано більше 4,7 мільйона гривень ПДФО та майже 1,1 мільйона гривень військового збору, - інформує Головне управління ДФС у Волинській області.

«Ці результати ще не остаточні, оскільки попереду – останній місяць деклараційної кампанії. Тому ми звертаємося до тих громадян, котрі в минулому році отримували доходи, з яких не було сплачено податків, не зволікати з заповненням і поданням декларації», - наголошує в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Посадовець підкреслила, що кількість громадян, котрі звертаються в Центри обслуговування платників та відділення ОДПІ, традиційно зростає в останні тижні деклараційного процесу.

«Це означає, що у квітні нашим фахівцям в податкових інспекціях доведеться надати консультаційну допомогу під час заповнення і подання декларації принаймні кільком сотням, а можливо і більше тисячі громадян.

Щоб не створювати черг та незручностей особливо в останні дні місяця, запрошуємо волинян якомога раніше звернутися в ОДПІ за місцем податкової адреси з питань декларування доходів», - зазначила Тетяна Харченко.

За останніми даними, про минулорічні доходи на Волині відзвітувалося 3192 громадянина, з них 1076 задекларували доходи, з яких не було сплачено ПДФО та військовий збір.

Отож, в ГУ ДФС Волині висловлюють щиру вдячність кожному платнику, який виконав конституційний обов’язок і в такий спосіб зробив свій індивідуальний внесок в добробут нашої країни.

Разом тим, в ГУ ДФС Волині наголошують: декларування доходів – звична європейська практика. Нагадуємо, до доходів, що підлягають обов’язковому декларування в цей період, належать:

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів, а також іноземні доходи.

Графік роботи територіальних органів ДФС та Центрів обслуговування платників розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни задекларували до сплати в бюджет більше 5 мільйонів
01 квітень, 2016, 10:12