В луцьких тролейбусах безкоштовно їздитимуть тільки «місцеві» пільговики

В луцьких тролейбусах безкоштовно їздитимуть тільки «місцеві» пільговики
Пільговикам, що проживають у Луцьку, можуть видати спеціальні квитки, які дозволятимуть лише їм їздити у місцевих тролейбусах безкоштовно. Про це стало відомо 31 березня під час другого пленарного засідання 5-ої сесії Луцької міської ради, повідомляє Слово Волині.

Протягом 3 місяців у Луцьку працювала контрольна комісія міської ради з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту». За цей час відбулось 6 засідань комісії, протягом яких її члени вивчили необхідні фінансово-господарські та інші документи, поспілкувались з в.о. директора підприємства, головним бухгалтером підприємства, головою профспілки підприємства, керівниками окремих служб та відділів та працівниками підприємства.

Вчора депутат Ігор Поліщук розповів про напрацювання комісії. Зокрема, її члени рекомендуютьуправлінню транспорту та зв’язку Луцької міської ради спільно з департаментом соціальної політики та КП «Луцьке підприємство електротранспорту» провести необхідні розрахунки та дослідження щодо доцільності впровадження в Луцьку системи «Електронна картка лучанина». Ця система дозволить користуватись правом на безоплатний проїзд в електротранспорті лише пільговикам, які проживають у Луцьку.

У разі позитивного результату розрахунків та досліджень, комісія рекомендує розробити та подати на розгляд сесії Луцької міської ради проекти рішень, необхідні для впровадження системи «Електронна картка лучанина».

Міський голова Микола Романюк зауважив, що над видачечею карток пільговикам у Луцькраді почнуть працювати найближчим часом. Питання пільгового перевезення стоїть у Луцьку дуже гостро, адже лише «власних» пільговиків тут є близько 50 тисяч, тоді як у втричі більшому Львові їх 60 тисяч.

Луцькому міському голові депутати також радять організувати тристоронню зустріч за участю керівництва або уповноважених осіб ТОВ «Богдан-Лізинг» та керівництва КП «Луцьке підприємство електротранспорту» для узгодження питання щодо погашення заборгованості з ТОВ «Богдан-Лізинг» на умовах відкритого акредитиву.

А керівництву ЛПЕ рекомендують звернутись до органів державної влади із заявами щодо реструктуризації заборгованості на загальну суму близько 11 мільйонів гривень. Також його просять проаналізувати роботу орендованих маршрутних транспортних засобів та розглянути можливість підвищення доходів підприємства від взаємовідносин з перевізниками, що займаються маршрутними перевезеннями.

Водночас управлінню транспорту та зв’язку рекомендували оптимізувати графіки руху маршрутних транспортних засобів міста та проводити моніторинг дотримання таких графіків з метою врівноваження середньої швидкості громадського транспорту у місті.

Також депутати вимагають від ЛПЕ підготувати звернення щодо врегулювання питання виплати пільгових пенсій, адже, зі слів Ігоря Поліщука, колишнім працівникам підприємства пенсії виплачує не держава, а комунальна установа, на що витрачається чимало коштів.

Окрім цього, новопризначеному керівництву радять активно займатись написанням програм для залучення «грантових коштів» з метою поліпшення технічного стану тролейбусного парку, технологічних мереж та матеріальної бази комунального підприємства. Серед інших рекомендацій комісії – надання підприємством послуг з шиномонтажу третім особам та вивчення можливості облаштування платної автомийки

Водночас усі члени комісії, окрім голови, який виступив на підтримку Володимира Пуца, рекомендували міському голові призначити директором підприємства Ігоря Грицюка.

Останнього якраз і призначили на цю посаду кілька днів тому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мудрое решение.Давно пора.
Відповісти
Дуже правильно. І зняти пільги з групників-інваліді,звичайно,крім груп зору чи 1 групи.Вони не пенсіонери. І хай держава,нарешті,перевірить групи інвалідності, які 90 проц. куплені,їх одержують здорові люди. Ну, який це інвалід,який має ІІІ групу загального захворювання-куплена. У нас в усіх купа загальних захворювань.Тим більше, що вони майже всі працюють,особливо у бюджетних організаціях, бо їх заставляють брати таких обовязково.Де логіка і здоровий розум.Зняти пільги з ментів, прокуратури,податкової слуби вони бідні також їздять безоплатно.Це просто смішно.
Відповісти
це буде порушення прав сільських пенсіонерів. зовсім несправедливе і незаконне рішення. сільські пенсіонери також мають право на безплатний проїзд, в громадському транспорті в м. луцьку.
Відповісти
Справжня дурня'якасвідчить про низьку правову освіту як голови так і окремих депутатів.Перевірте такусхему: з метою збільшення дотаці з бюдету роблять-слідуюче: кошти які виручені від оренди маршрутів та збору з маршруток включають як виручку з самих тролейбсів плюсують іотримують кошти з державного бюджету. Йде пряме розкрадання коштів держави' а вонивидумують всяку дребедень- завтра жбуде протест прокурора, а ліпшезробити професійну перевіку.Не може такого бути щоб за 3 роки кількість пасажирів зросла майже вдвічі. Н А Х А Л Ю Г И!
Відповісти
Шановні реформатори.Прошу популярно пояснити різницю між пенсіонером з Луцька і Війниці? Пільги пенсіонерам надає держава, а не Луцька міська рада.Вас для того і обирали депутатами, щоб ви відстоювали інтереси народу, а не держави.Вас обирали прості люди, а не чиновники з Києва, тому Ви і називаєтесь народними депутатами.Ви не вічні і в певний час також станете пенсіонерами.
Відповісти
Мій батько має 80 літ. В Луцьк з села ще може приїхати, але їздить раз у три місяці, не частіше. Стажу трудового має 45 років. Пенсія - пшик. Нічого не зробиться Луцьку ( не завалиться ) і тим більше лучанам як він безкоштовно проїдеться в тролейбусі.
Відповісти
За все тра платити.
А хто заплатить за безробітного лучанина?
Відповісти
Поїдь у Львівську міськраду. Там навчать як зробити так, щоб пенсіонери (українські) користувалися маршрутками, трамваями, тролейбусами безкоштовно. Є розумні і порядні менеджери міста, а є хапуги з пропитими мізками. Такі собі "Буратіно".
Відповісти
Знущання над волинянами-пенсіонерами, які не мають луцької прописки!!! А десятки тисяч людей віддали свої найкращі роки життя працюючи на місто доїжджаючи зі своїх сіл до обласного центру на роботу, а коли вийшли на пенсію, то Луцьку вони вже не потрібні! Хай би краще романюк контролював шоб на ЛПЕ не було відкатів за запчастини і т. п., а не дерти останню шкуру з сільських пенсіонерів в такий скрутний час чи він тоже в долі там???
Відповісти
В пенсіонерів заробітна плата 1 200 гр. в селі їх немає коли та на що витрачати бо завжди є якась робота. То коли пенсіонери з села приїдуть в Луцьк щось купити нехай платять за проїзд в тролейбусі.
Хто це придумав то звернись в Липини бажано на стаціонар мозгі зовсім пропили.
Відповісти
Останні новини
В луцьких тролейбусах безкоштовно їздитимуть тільки «місцеві» пільговики
01 квітень, 2016, 12:41