У Луцьку створили Будинок вчителя

 У Луцьку створили Будинок вчителя
Луцькі депутати затвердили статут комунального закладу «Будинок вчителя Луцької міської ради».

Про це стало відомо 30 березня під час першого пленарного засідання 5-ої сесії Луцької міської ради, - повідомляє “Слово Волині”.

У Луцькраді вирішили створити новий комунальний заклад «Будинок вчителя Луцької міської ради». Позашкільний навчальний заклад буде розміщений на вулиці Шевченка, 14. Досі ця будівля перебувала на балансі Луцької міської профспілки освіти і науки України.

Відповідно до затвердженого статуту, Будинок вчителя перебуває в підпорядкуванні управління освіти Луцької міської ради та є центром виховної, культурно-освітньої роботи працівників освітньої галузі.

Мета діяльності закладу – підвищення фахового та загальнокультурного рівня працівників освіти та членів їх сімей, впровадження новітніх досягнень науки і педагогічної практики, в систему роботи, організація культурного дозвілля працівників освіти, молоді, учнів, батьків, слухачів та вихованців, проведення навчально-виховної, інформаційно-методичної, організаційно-масової роботи з працівниками освіти, участь у міжнародному співробітництві працівників освіти, обмін досвідом з використанням національних надбань у соціокультурному просторі, організація дозвілля працівників освітньої сфери, робота гуртків художньої самодіяльності, проведення фестивалів і творчих конкурсів.

Будинок вчителя матиме право визначати форми, методи і засоби організації трудового процесу за погодженням із засновником, визначати варіативну частину робочого навчального плану, використовувати різні форми морального і матеріального заохочення до учасників виховного процесу, отримувати кошти і матеріальні цінності від органів виконавчої влади, юридичних і фізичних осіб, залишати у своєму розпорядженні та використовувати надходження від власної діяльності у порядку, визначеному законодавством України.

У Будинку вчителя можуть створюватися різноманітні гуртки та творчі об’єднання – театрального, хореографічного та образотворчого мистецтва, літературної творчості, народних промислів а також вивчення навчальних предметів чи вдосконалення умінь і навичок з різних видів творчої діяльності за запитами слухачів та учнів.

Управління Будинком вчителя здійснюється його засновником, а безпосереднє керівництво – директором. Директором Будинку вчителя може бути громадянин України, який повинен мати вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра, стаж роботи не менше, ніж 3 роки на педагогічних чи керівних посадах, а також пройти відповідну атестацію. Директор Будинку вчителя призначається і звільняється начальником управління освіти Луцької міської ради за погодженням з міським головою.

Депутати також затвердили створення конкурсу, за результатами якого 30 луцьких освітян щороку отримуватимуть премію «Успішний педагог» у розмірі 10 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку створили Будинок вчителя
01 квітень, 2016, 14:25