Відсотки за депозитами будуть знижуватися

Відсотки за депозитами будуть знижуватися
Незважаючи на всі виклики, які виникли у 2015 році, українська банківська система зуміла встояти, і більшість експертів прогнозують у 2016 році суттєву стабілізацію.

За 2015 рік українці довірили банкам 285,9 млрд гривень. Цю суму можна вважати досягненням фінансової системи. Попри непросту ситуацію в країни довіра до банків серед населення поступово зростає. Так, наприклад, ПриватБанк за 2015 рік зумів не тільки залишитись лідером депозитного ринку, але й показати приріст та фінансовий прибуток за результатами року.

Результат довіри клієнтів - постійне зростання кількості оформлених вкладів. Для зручностей клієнтів ПриватБанк пропонує велику кількість депозитних програм, серед яких кожен може знайти оптимальне рішення. Так, сьогодні на Волині оформлено майже 430 тисяч вкладів на суму понад 2,8 млрд грн.

Найпопулярнішими серед вкладників є строкові вклади “Стандарт строковий” та “Депозит Плюс строковий”. Адже вони оформляються за більш привабливою ставкою та приносять ще більше додаткового доходу клієнтам.

У цих вкладів є особливість - дострокове розірвання депозиту не передбачено. Але це практично ніяк не впливає на вибір вкладників - тільки у грудні близько 75% коштів із загальної кількості оформлених в ПриватБанку депозитів розміщені саме на строкових вкладах.

“Наші вкладники при оформленні депозиту можуть самі обирати і сам вид вкладу, і спосіб виплати відсотків по ньому, - розповідає Ольга Ленартович, керівник напрямку Заощаджень Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку. - Відсотки можна зарахувати на картку або додавати до суми вкладу та збільшувати прибуток шляхом нарахування відсотків на відсотки. Крім того, в спеціально створеному для вкладників мобільному додатку "Мої вклади" можна самостійно здійснювати будь-які операції за вкладами, для здійснення яких раніше доводилося звертатися в банк”.

Варто пам’ятати, що всі депозити також додатково захищені державним Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Тільки у 2015 році ПриватБанк перерахував майже 1,1 млрд грн у Фонд гарантування. Ця сума більша ніж весь депозитний портфель будь-якого українського банку, який не входить в ТОП-20 класифікацією НБУ.

“На сьогодні відбувається стабілізація банківського ринку. А це прямо пропорційне поступовому зниженню відсотків за депозитами - продовжує Ольга Ленартович. - Тому рекомендую не відкладати на потім відкриття депозитного вкладу. Тим більше, що розмір ставки залишається дійсним на весь строк оформленого депозиту, не залежно від того, чи будуть зменшуватися ставки на ринку. Не забуваємо золоте правило - "Хто змолоду гроші береже, той на старість в нужді не живе!”

ПриватБанк увійшов до рейтингу World's Best Banks 2015. ПриватБанк п'ятий рік поспіль визнаний кращим українським банком в рейтингу кращих банків Центральної та Східної Європи, який складається американським журналом Global Finance. У рейтингу брали участь провідні банки з 21 країни регіону. Критерії вибору переможців World's Best Banks 2015 включали такі показники: зростання активів, прибутковості; якість обслуговування клієнтів; конкурентні тарифи та впровадження інноваційних продуктів. ПриватБанк за всіма показниками був визнаний абсолютним лідером в Україні.

Ліцензія НБУ №22 від 05.10.2011р.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.