Більше 150 населених пунктів від сьогодні називаються по-новому

Більше 150 населених пунктів від сьогодні називаються по-новому
Сьогодні, 2 квітня, набирає чинності постанова Верховної Ради, відповідно до якої 152 населених пункти у рамках реалізації закону про декомунізацію, отримають нові назви.

Відповідну постанову було оприлюднено у “Голосі України” від 1 квітня, - передає УНН.

Зазначається, що постанова №1037-VIII набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування, тобто 2 квітня.

Змінюється назва 151 села, селища та 1 міста.

Ці населені пункти знаходяться у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій області, а також на території Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

До того ж, одне місто, яке підлягає перейменуванню, – це місто Орджонікідзе у Дніпропетровській області, яке отримало назву Покров.

Нагадаємо, в Україні перейменування потребують 3% населених пунктів, а це 941 село, селище та місто.

Так, найбільше населених пунктів підлягають перейменуванню у Донецькій області – 106, найменше – в Івано-Франківській, де не залишилося жодного села чи міста з комуністичною назвою.

Серед найоригінальніших радянських назв населених пунктів, які зникнуть із карти України, – Шлях Незаможника, Політвідділовець, Профінтерн, Лікнеп та інші.

Окрім цього, під “Закон про декомунізацію” потрапили назви двох обласних центрів – Дніпропетровськ та Кіровоград. Наразі у Верховній Раді підтримали перейменування Дніпропетровська на Дніпро. Постанова про зміну назви Кіровоград на Інгульськ ще не була розглянута нардепами.

Однак частина жителів Кіровограда виступає проти назви Інгульськ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Предлагаю Запорожье переименовать в Запор.
Відповісти
з усіх рівнів тільки гарно в наших горе-депутатів і горе-голів місцевих рад дуже добре робиться !!! Це так звані "реформи" нашої влади місцевої і столичної...?! Це те нащо здатна наша влада в м.Києві і в усіх радах України?!
Відповісти
В нашій рідній країні немає війни, немає зубожіння простого народу, немає хлопців молодих поранених і померших на дурній війні, немає людей на Сході України без даху над головою, без світла, без тепла, без води, без медикаментів ,без грошей і продуктів.... В нас тільки зосталися проблеми в більше як 200 політичних горе-партіях і проблеми в горе- Верховній Раді і в горе- Кабінеті Міністрів , щоб поділити крісла і посади , щоб добре було горе- політикам і горе- народним депутатам державний бюджет розкрадати !!! БЕЗ зміни назв міст і сіл, селищ і без партій НЕМАЄ ЖИТТЯ НА УКРАЇНІ, НА ЗЕМЛІ ?!
Відповісти
А давайте Кiровоград хай стане Вашiнгтоном. А шо?
Лизати, так лизати.
Відповісти
Тодi вже Обамовськ....
Відповісти
Останні новини
Більше 150 населених пунктів від сьогодні називаються по-новому
02 квітень, 2016, 12:02