Чому бізнес надалі платитиме зарплати в конвертах

Чому бізнес надалі платитиме зарплати в конвертах
Зниження лише ЄСВ – недостатній захід для стимулювання виходу малого бізнесу з "тіні", потрібно знижувати фіскальне навантаження й по іншим податкам.

Таку думку висловила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в інтерв’ю телеканалу "Рада".

"Суб’єкти підприємницької діяльності до останнього не довіряють державі в плані лібералізації. Всі очікують, що завтра чи післязавтра відмінять цю норму. Тому й не особливо поспішають виходи з "тіні" з причини, що, як уже назвала, економічно ще не доцільно, а з другої точки зору, ті, для кого це було б прийнятно, не виходять, бо політика держави часто змінюється.
Лунають такі заяви від урядовців, що якщо далі будуть знижуватися платежі ЄСВ до Пенсійного фонду, то, можливо, треба буде повертатися стару ставку – в середньому 41%. Це політична помилка. Така позиція, думаю, не буде в залі проголосована. І це буде глобальна помилка – підвищувати платіж без того, що ми не провели комплексної лібералізації", - зазначила Н. Южаніна.

Також вона наголосила, що оптимальним сценарієм було б проведення пенсійної реформи перед податковою реформою.

"Я не знаю, які в країні треба платити податки, щоб забезпечити такі пенсійні видатки. Щось треба змінювати. І залишатися на такому податковому навантаженні ми не те, що не можемо. Ми не маємо права", - резюмувала Н. Южаніна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.