Місця ремонту доріг Волині тепер позначені на Яндекс.Картах. ФОТО

Місця ремонту доріг Волині тепер позначені на Яндекс.Картах. ФОТО
Яндекс і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустили перший спільний проект.

Фахівці агентства почали вносити на Яндекс.Карти інформацію про дорожні роботи та перекриття на міжміських трасах Волинської області й інших регіонів України. Тепер волиняни точно знатимуть, відкрита дорога чи ні, - повідомляють автори проекту.

Дані Укравтодору будуть доступні на yandex.ua/maps, у програмах Яндекс.Карти та Навігатор (останнім в Україні користується кожен восьмий водій).

За їх допомогою автомобілісти, які збираються до іншого міста, зможуть подивитися, чи не проводяться на трасі ремонтні роботи, а у разі обмеження руху – скільки вільних смуг залишилося. Укравтодор показуватиме і стихійні перекриття, наприклад, пов’язані з мітингами. Програми також допоможуть побудувати маршрут в об'їзд перекриттів – за умови, якщо це у принципі можливо.

«Відомості про перекриття на міжміських трасах були на сервісі й раніше, але лише часткові. Щось ми брали із відкритих джерел, щось додавали користувачі. Завдяки Укравтодору тепер у нас буде повна картина. Через інтерфейс адміністратора наші партнери самі додаватимуть на сервіс свіжу інформацію, щойно вона до них надходитиме», – говорить Євген Боднар, менеджер із роботи з партнерами.

Державне агентство автомобільних доріг України займається дорожнім господарством країни й управляє автошляхами загального користування. У його віданні 169,6 тис. км доріг, 6195,3 км із них – у Волинській області (1824,3 км доріг державного значення і 4371 км – місцевого). На інтернет-карти потраплятиме інформація про усі автошляхи. 2016 року на ремонт автодоріг Волинської області із держбюджету виділено 58 млн грн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геніально - під час війни користуватися кацапськими сервісами! Так тримати! Ура!
Відповісти
Лінія карбишева... хто стирив асфальт?
Відповісти
Хай Укравтодор зарплату виплатить робочим ...
Відповісти
Останні новини
Місця ремонту доріг Волині тепер позначені на Яндекс.Картах. ФОТО
04 квітень, 2016, 13:09