До Міжнародного дня дитячої книги у Луцьку створювали казку. ФОТО

До Міжнародного дня дитячої книги у Луцьку створювали казку. ФОТО
Мешканці будинку на вулиці Гетьмана Мазепи в Луцьку відзначили Міжнародний день дитячої книги благодійною акцією, майстер-класами та конкурсами. Святкове дійство для малечі відбулося 2 квітня.

Міжнародний день дитячої книги святкують у день народження відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсона. Символічно, що саме у цей день маленьким жителям двору на вулиці Гетьмана Мазепи, 49 подарували справжню казку, - повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Дійство розпочалося з веселих конкурсів та розваг для малечі. Діти співали, танцювали, відгадували загадки та відповідали на запитання вікторини. Звісно, запитання стосувалися казок та їх персонажів.

Окрім розваг, маленькі учасники мали змогу долучитися до благодійності. У дворі організували збір книжок, які передадуть до Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Книжки приносили і дорослі, і діти.

Поділився книжками і заступник Луцького міського голови Андрій Киця, який теж завітав на свято. Він закликав дітей побільше читати, адже саме зі сторінок книг можна почерпнути життєву мудрість.

Утім, головний сюрприз для місцевих мешканців – мистецький. Три стіни у дворі майстри графіті з «And Art Studio» розмалювали яскравими малюнками. Тепер замість похмурої цегли мешканці будинку дивитимуться на дерева, зірки та екзотичних птахів.

«До нас звернулося ОСББ «Гетьман-2015», щоб ми допомогли провести такий захід з благоустрою у цьому дворі і приурочити це до Міжнародного дня дитячої книги. Все це ми робимо за підтримки благодійного фонду «Дізар» Петра Нестерука, він є депутатом від нашого округу. Ми надіємося, що жителі цього двору оцінять це і їм буде приємно бачити ці розмальовані стіни», - розповідає голова громадської організації «Квітка Полісся» Тетяна Доброжанська.

Малювання графіті теж мало благодійну мету. Художники влаштували майстер-клас для дітвори: разом із ними майстри розмалювали дерев’яні щити. Кожен із маленьких мешканців мав змогу внести свій штрих у картину.

Варто зазначити, що нині у дворі проводять капітальний ремонт. Тож, окрім яскравих малюнків на стінах, око людей тішитиме ще й новенька прибудинкова територія. За це і жителі двору, і організатори дійства висловили вдячність міському голові Миколі Романюку.

«Оце ваш двір, ви тут живете. Зараз тут працюють хлопці, які роблять все для того, щоб було ще красивіше і приємніше тут гуляти. Але головне в цьому – берегти те, що сьогодні буде зроблено. От якщо кожен із вас буде думати, як це зберегти, тоді в нас завжди буде краще», - підкреслив заступник мера Андрій Киця.

А співорганізатор акції, депутат Луцької міської ради Петро Нестерук наголосив, що всі зміни на краще відбуваються завдяки ініціативним людям.

«До нас звернулися мешканці будинку. Тут хороший голова ОСББ, він пробує щось робити, організувати. А ми намагаємося його підтримувати. Дуже хотілося би, щоб це береглося. Бо найбільше задоволення – змога долучитися до змін, бути учасником покращень, які відбуваються», - підкреслив він і додав, що готовий всіляко підтримувати ініціативи людей, щоби хороші ідеї неодмінно реалізувалися.

«Плануємо зараз долучитися до прибирання парку 900-річчя. Частину парку хотілося б прибрати, встановити лавочки, смітники. Добре було б це організувати до Великодня» - розповів він.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До Міжнародного дня дитячої книги у Луцьку створювали казку. ФОТО
04 квітень, 2016, 18:01