Вирок стосовно Савченко вступив у силу

Вирок стосовно української льотчиці, нардепа Надії Савченко, яка незаконно засуджена в Росії на 22 роки ув'язнення, вступив в силу.

Про це повідомляє zn,ua з посиланням на адвоката Савченко Марка Фейгіна.

"Згідно з вказівкою нашої підзахисної, ми не оскаржили вирок. Таким чином, опівночі він вступив в законну силу і повинен бути приведений у виконання", - сказав адвокат. Він підкреслив, що Савченко вважає неможливим досягти справедливості в судах РФ, тому не бачить сенсу в подачі апеляції.

"За її словами, суд - це лише виконавець волі Кремля, і який сенс намагатися щось змінити, розуміючи, з досвіду спілкування з російським правосуддям, що нічого не доведеш, і принижуватися далі?" - зазначив Фейгін.

Як раніше повідомлялося, 29 березня в російських ЗМІ з`явилася інформація про те, що Савченко, засуджена в Росії до 22 років позбавлення волі, може бути обміняна на групу росіян, в тому числі Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США. Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав абсурдним варіант обміну українського нардепа Надії Савченко на росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка.

"Пропозиція для обміну - це просто смішно. Савченко незаконно утримують в Росії, вона незаконно була захоплена і Мінськими угодами її треба звільнити і крапка", - сказав посол США.

Віктор Бут був затриманий в Таїланді в 2008 році, екстрадований в США і на початку 2011 року визнаний винним у злочинній змові з метою продажу великої партії зброї бойовикам колумбійської повстанської угрупування FARC.

Російського льотчика Костянтина Ярошенка заарештували в Монровії, столиці Ліберії, у 2011 році, а потім екстрадували до США. Ярошенко засуджений до 20 років за торгівлю наркотиками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.