Моя формула успіху: Петро Пилипюк. ФОТО

Моя формула успіху: Петро Пилипюк. ФОТО
За двадцять років із 600 доларів стартового капіталу Петро Пилипюк створив одне із найуспішніших підприємств Волині, де працює близько 2500 людей.

Секрети підприємництва від Генерального директора "Модерн-Експо" читайте у рубриці «Моя формула успіху: Петро Пилипюк».

- На сьогоднішній день ви досить успішна людина. З чого все починалося?

- Починали ми в орендованому підвалі приватного будинку. Загальна виробнича площа було приблизно 70 квадратних метрів. Стартовий капітал – 600 доларів. Самі різали скло, шліфували. Ми дуже гордилися нашими першими дзеркальними поличками, які вперше поставили в ювелірний магазин «Сюрприз».

Але це нам не заважало мріяти. Тоді ми дуже хотіли, щоб наше обладнання стояло в Києві. Зараз ми постачаємо торгівельне обладнання в 57 країн світу. Загалом на виробництво зосереджено на трьох заводах: у Луцьку, Верхньодніпровську та Вітебську. Сьогодні у компанії працює близько 2500 людей.

- Чи Ви одразу вибрали цей напрямок?

- Як стати підприємцем? А скрипалями народжуються? Певно, ні! Будучи студентом я поїхав заробляти гроші в студентський загін. Вже тоді, закінчивши лише перший курс ми везли туди помаду, яка продавалася на Варшавці поляками, бо ми точно знали, що в Казахстані дівчата теж користуються помадою. І її там можна продати з 100% націнкою. А закінчивши інститут, я твердо вирішив стати підприємцем. Бо скільки існує людство, стільки існує торгівля. Ми продавали взуття, косметику. Але зрозуміли, що треба займатися чимось одним добре, або взагалі не займатися. Тому відразу для себе вибрав напрямок – торгівельне обладнання.

- Що відчуваєте до конкурентів?


- Є різні конкуренти. Є чесні, це – наші партнери. До таких я ставлюся досить позитивно, поважаю, бо знаю, який цей бізнес складний, ризикований. А є такі, які займаються чорним піаром, розповідають, що у нас війна, розруха, яка в них може бути продукція – тільки неякісна. То таких мені просто шкода.

- Що дозволяє бути в тренді?

- Завжди треба займатися улюбленою справою. Якщо ви свою справу переведете в «режим» хобі, то ви назавжди забудете про роботу. Для мене – це справа життя. Я люблю свою роботу і вірю, що вона має перспективу. Саме це і дозволяє «тримати ніс по вітру». Ще чотири роки тому, коли не було війни з Росією, ми прийняли рішення розвивати інші ринки, бо знали, що завжди так не буде. Окрім того ми входимо в п’ятірку компаній, які інтенсивно впроваджують інновації.

- Як ваша основна діяльність допомагає Вам у інших сферах життєдіяльності?

- Ми, як і кожен мріємо, щоб Європа була вже тут. Тому постійно вдосконалюємося, навчаємо співробітників. Плануємо створити окрему структуру «Модерн Бізнес Хаб», яка займатиметься навчанням персоналу і не лише наших працівників. Разом із компанією «Smart people» з Рівного організовуємо зустрічі, де відомі компанії діляться досвідом в різних сферах: маркетингу, організації
виробництва. Ми входимо в трійку лідерів із впровадження «Бережливого виробництва», і цим досвідом ділимося із іншими компаніями.Окрім цього, ми допомагаємо бійцям на сході країни, ініціюємо прибирання парків, беремо участь в толоках. Я – один із засновників Асоціації «Зелений Луцьк». Разом із товаришем взяли на баланс скверик біля будинку профспілок у Луцьку. І там чисто, покошено, дерева підрізані.

- Кому найбільше вдячні за свій успіх? Якомусь факту, прочитаним, почутим словам?

- Батькам завдячую! Завдячую своїй наполегливості, впертості, позитивному мисленню. А слова… я багато люблю афоризмів. Певно, зараз найдоречнішим буде: «Борітеся – поборете! Най Бог помагає».

- Що порадите тим, хто тільки починає бізнес?

- Бізнесом може займатися будь-хто. Чим більше людина долає перешкод – тим краще. Хто надумав стати на цей шлях, скажу, що він непростий, тернистий. І тільки вперті, позитивно мислячі люди
можуть далеко зайти. Сьогодні якраз бракує віри в те, що в цій країні можна чогось досягнути. За кордоном дві третини населення мають власну справу. У нас люди втратили оцей смак підприємництва. Радянський Союз сприяв цьому. Ідіть і не думайте! Боятися точно не треба. Якщо вийде – то чудово! А, якщо навіть і не вийде, то це буде неоціненний досвід. Як кажуть: «Just do it!»



















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
?????
Що ти маєш на увазі?
Відповісти
Це навсякийслучай...
Відповісти
а шо то Пилипюка всюди піарять, то на українській правді, то на ВП, мо в діпутати ріскнув, чи губернатором хоче стати?
Відповісти
Профе,ти шо трохи захворів?Температура?
Відповісти
То певно буде балотуватись по округу Єремеєва
Відповісти
Інфа 100%
Відповісти
Гідний кандидат в депутати! І мером добрим би був!
І навіть в президенти міг би йти. Я проголосую.
Відповісти
Підтримую! Пилипюка- в Президенти!
Відповісти
На жаль, ви праві.
Відповісти
Щоб бути успішним ,люди добрі, потрібно багато працювати ірозумово і фізично ... Як я зрозуміла цей керівник сам досягнув успіху, нічого в держави не вкравши і не прихватизувавши...і тато з мамою народили і виховали порядну і працьовиту Людину. (Не друг я і не кум цього пана петра і не працівник підприємства), а тільки зі слів працівників знаю.
Відповісти
і помаду теж треба вміти перепродати, тому це великий талант!
Відповісти
Доводилось періодично співпрацювати! Наголошу, він не мій шеф, я не його підлеглий! Враження справляє напрочуд мудрої і глибокої людини! На жаль, зазвичай у нас місцева "еліта" поводять себе далеко не так порядно і скромно!

Бажаю успіху і зростання у справі життя!
Відповісти
Не виправдовуйтесь, десь у глибині вашої свідомості пан Пилипюк - ваш шеф. Не стримуйте свої фантазії, дайте волю почуттям.
Відповісти
а що там роблять представники з Кромберга ???
Відповісти
Людина досягла всього своїм розумом . Заберіть таких з України, що буде?
Бажаю успіху Петру і його команді!
Відповісти
Маю на увазі видалення моїх коментарів.
Відповісти
Зареєструйтеся і пишіть вільно
Відповісти
...вільно, але тільки те, що буде радувати моє око.
Відповісти
А я працівник Модерна. І все одно скажу, що Пилипюк - крутий дядько!
А тих, хто вміє нагадити в коментарях завжди знайдеться багато - вони сидять в себе по коморах нічого не досягнувши і розписують що там одне погано, а там інше... Шкода таких - через них гниє вся країнаю
Відповісти
колролєвска та шева знов приїдуть?чому в формулі нема клімчука та кампашкі образца часу золотого батона?
Відповісти
Комент сумбурний, але з долею правди. Клімчук дійсно був "хресним батьком" заводу. Різні Програми розвитку Підприємств EGP Європейського банку реконструкцій та розвитку якимось чином через Клімчука реалізовувались на Модерн-Експо, і так успішному підприємстві. Так що нереально вести великий бізнес і не мати своєї людини у владі, і нічого дивного якщо Петро Павлович піде в політику. Це стандартний шлях в Україні.
Відповісти
Тарас, ви абсолютно не втемі, як і більшість дописувачів. Клімчук примазувався до розвитку Модерну, але нічого не допомагав. Головне, як каже сам Пилипюк, що не заважав) Програми розвитку мало чим допомогли+знаходили їх на підприємстві самостійно.
Відповісти
А те що кажуть що "Іскру" даром віддали - то це неправда. Тим більше що Іскра була в Луцьку, а Модерн-Експо знаходиться в Струмівці. Тому вони ніяк не пов'язані.
Відповісти
Останні новини
Моя формула успіху: Петро Пилипюк. ФОТО
05 квітень, 2016, 12:38