У зоні АТО за добу затримано 48 військових за вживання алкоголю. ВІДЕО

У зоні АТО за добу затримано 48 військових за вживання алкоголю. ВІДЕО
Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Громадскього розповів про порушення військової дисципліни у лавах Збройних сил.

Про це інформує "Громадське телебачення".

«Ця статистика достатньо складна, є певна частина військовослужбовців, які отримують поранення не під час бойових дій. Ми враховуємо ці фактори. З одного боку рівень професійної майстерності і підготовленості особового складу значно зріс у порівнянні з минулим роком, тим більше з позаминулим роком, але ніхто не виключає людський фактор і так само як армія є зрізом українського суспільства, у нас чимало проблем, пов’язаних з питаннями військової дисципліни, вони є. Для того, щоб ці питання владнати працюють в тому числі і мобільні групи, які призначаються від Генерального штабу», — сказав Селезньов.

Речник Генштабу також розповів про проблему вживання алкоголю серед військових.

«Так само питання вживання спиртних напоїв і ця робота так само є. Робити вигляд, що цієї проблеми у ЗСУ (в тому числі і в підрозділах, які знаходяться у зоні АТО), немає — це просто неприпустимо»,

«Щодо покарань є статистика за минулу добу: протягом доби в зоні АТО затримано за вживання всіх видів спиртних напоїв, в тому числі і пива, 48 військовослужбовців, на яких складено адміністративні протоколи, а на решті території України за вживання алкоголю затримано 43 військовослужбовці», — сказав Селезньов.

Таке адміністративне правопорушення тягне за собою позбавлення премії, зазначив речник Генштабу.

«Це дуже відчутно, тому що 80% грошового забезпечення військовослужбовців складає премія. Якщо премія множиться на нуль, то і відповідно грошове забезпечення стає достатньо низьким у порівнянні з тією сумою, яка могла би бути у військовослужбовця, якщо би він дотримувався норм і правил не лише людської моралі, а і порядку несення військової служби», — сказав він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У зоні АТО за добу затримано 48 військових за вживання алкоголю. ВІДЕО
06 квітень, 2016, 01:59