Влада Луцька «не чує» громаду, – експерти

Влада Луцька «не чує» громаду, – експерти
В Луцьку відсутні дієві механізми консультацій влади з громадськістю, – вважає виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп.

Цю думку Шелеп оприлюднив на прес-конференції 28 грудня під час презентації результатів проекту «Врахування позицій соціально вразливих верств населення при прийнятті рішень органами місцевого самоврядування міста Луцька».

«Коли влада, приймаючи рішення, не знає думку громади, то рішення влади дуже часто є суперечливими, скандальними і не до кінця ефективними. Кажучи «громада», зараз маю на увазі не всіх мешканців міста, а тих, які цікавляться життям міста, мають експертну позицію», - сказав Шелеп.

Голова Фонду місцевого розвитку Петро Верзун наголосив, що громадські організації також працюють неефективно.

«Діяльність громадських організацій час від часу набуває якихось декоративних функцій. На жаль, станом на сьогодні в Луцьку є всього 2-4 організації, які знають, як впливати на владу», – сказав він.

За словами Михайла Шелепа, ефективним механізмом консультацій між владою та громадськістю може бути засідання громадських експертних клубів, де експерти виносять пропозиції для міської влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦПАВК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Основна біда ГО, на мою думку, - відсутність розуміння з боку громади. Згадайте, як накинулись коментатори одного з інтернет-ресурсів на лист лідерів ГО щодо необхідності проведення конкурсів по бюджетних коштах. Чиновники, відповідно, відчувають, що соціального впливу громадські організації практично не мають, а тому можна їх ігнорувати.
Відповісти
Останні новини
Влада Луцька «не чує» громаду, – експерти
28 грудень, 2011, 17:53