Кому вигідні обшуки мера Володимира-Волинського. ФОТО. ВІДЕО

Кому вигідні обшуки мера Володимира-Волинського. ФОТО. ВІДЕО
На Волині звістка про те, що проводили обшуки в родині мера Володимира-Волинського Петра Саганюка облетіла чи не всю область.

Інформація дійшла і до сусідів - рівнян. І не дивно, бо, власне, обшуки в родині міського голови проводили саме рівненські правоохоронці, - "Володимир Media".

Та чомусь регіональні ЗМІ промовчали про інших фігурантів цих ранкових «шмонів». Зокрема, ніде не було оприлюднено, що обшук стався також у родині колишнього голови Володимир-Волинської райради Андрія Оніщука та депутата Володимир-Волинської міської ради, підприємця Вадима Василюка.

Отож, аби пролити світло на всі події, що сталися 5 квітня, міський голова Петро Саганюк по обіді зібрав прес-конференцію, куди запросив представників місцевих засобів масової інформації та інших фігурантів ранкових обшуків у Володимирі.

"Сьогодні зранку працівниками правоохоронних органів Рівненщини, згідно ухвали Рівненського міського суду, був проведений обшук у мене вдома, у мого сина, в селі, де проживає дружина-пенсіонерка мого покійного брата, у Андрія Оніщука та Вадима Василюка, – почав свою розповідь міський голова. – О сьомій я зібрався на роботу, біля будинку до мене підійшло двоє чоловіків, показали ухвалу суду і пояснили, що повинні провести обшук у моєму будинку. Більше години часу правоохоронці обшукували будинок".

В судовій ухвалі сказано: «Надати дозволу слідчому управлінню ГНП у Рівненській області майору Маринцю на проведення обшуку в житловому будинку та прибудинкових територій, які належать Саганюк Марії Стахівні. З метою відшукання та вилучення незаконно виготовлених та придбаних у невстановлених слідством осіб контрафактних підакцизних товарів, тютюнових виробів, напоїв, товарів імпортних на території України, які є поза митним контролем, незаконно видобутого бурштину, коштів, отриманих від протиправної діяльності, незареєстрованої вогнепальної зброї, документів, що підтверджують факти незаконного виготовлення, придбання, зберігання та збуту контрафактної продукції, тютюнових та алкогольних виробів, документів, що підтверджують незаконний видобуток бурштину, його зберігання та збуту».

Після обшуку був складений акт, в якому зазначено: «У ході проведення обшуку двохповерхового житлового будинку по вулиці Сокальській, речей і документів не виявлено».

"Під час обшуку правоохоронці оглянули будинок, всі кімнати, зазирнули у шафи, тумбочки, обдивилися літню кухню, гараж. І ось маю відповідний акт після обшуку, – продовжує міський голова. – Все це, звісно, неприємно, але є закон і його слід поважати.

Приїхали в село, а там, окрім дружини покійного брата, ще дві курки ходить по подвір’ї".

Стосовно згаданих у ЗМІ вилучених мільйонів, мерседесів та антикваріату Петро Саганюк відповів:

"Мерседесів дійсно два – мій робочий та сина. Раритетної зброї у мене немає, годинник ось цей, що на руці, куплений за 100 доларів кілька років тому. Стосовно котеджів. Не знаю звідки вони взяли таку кількість, хіба палатки десь порахували. В мене – один будинок. А в батьківській хаті живе сестра".

Як розповів Андрій Оніщук, йому показали ухвалу підписану тим самим суддею, що й підписував ухвалу для мера Саганюка.

"Зателефонували моїй мамі і представилися, що вони, ніби, з якогось контролюючого органу і їй слід терміново прибути за певною адресою, – розповідає Андрій Юрійович. – За адресою, куди вона приїхала, стояло кілька автомобілів, неподалік була група людей. Вони вручили їй ухвалу суду і повідомили що в будинку (нежитлове приміщення, яке вона придбала кілька років тому) треба провести обшук. Хоча в ухвалі суду були навіть вказані не та вулиця і не той номер будинку! Вони сказали, що на це не варто зважати, бо, можливо, сталася опечатка. Однак, обшук їм потрібно було проводити саме за цією адресою і в цьому будинку".

Як розповів Андрій Оніщук, двері у приміщення, яке мали намір обшукати правоохоронці, відчинили при свідках і понятих (їх, правоохоронці не полінувалися привезти із собою).

"Яким було здивування слідчих, які, можна сказати, «пригналися» за 200 км, витрачаючи державні кошти, пальне, свій робочий час, коли вони побачили голі стіни, мішок цементу, будівельні ліси, – розповідає Андрій Юрійович. – Фотографували як могли, а ось вилучати було нічого. Кажуть, вибачте, але не можемо зрозуміти задля чого нас підняли з самого ранку і відправили сюди. Кажуть, ми приїхали з самого ранку, аби не сталося ніякого витоку інформації, а тут...".

Таку ж саму ухвалу суду отримав і депутат міської ради, приватний підприємець, який керує підприємством що займається виготовленням м’яких меблів, Вадим Василюк.

"Зранку, біля восьмої години, зателефонували мої працівники і повідомили що на територію підприємства приїхали люди і хочуть зі мною поспілкуватися. Розмовляючи з ними по телефону, дізнався що вони слідчі рівненської поліції і дуже хочуть побачитися зі мною, – розповідає Вадим Василюк. – Я приїхав на підприємство, побачив три автомобіля, біля десятка людей, які представилися слідчими. Отож, вони оглянули всі приміщення, які є на території мого підприємства. Після оглядин першого приміщення їм стало зрозуміло, що тут немає що дивитись.

Пофотографували, написали протокол в якому сказано: «Під час обшуку нічого не вилучалось. За результатами обшуку нічого не виявлено, предметів, які вилучені законом з обігу, не встановлено»".

Ухвалі суду, зазвичай, передує кримінальне провадження, покази, свідчення. У цьому випадку, фігурантам обшуку вручили ухвали Рівненського міського суду, як то кажуть, «без черги» і без усієї цієї кабінетної тяганини. Подейкують, що це просто чергове замовлення. Хто його автор? Побачимо перед виборами. Чи то перед виборами мера, чи, перед черговими виборами до Верховної Ради України.





Відео взяте з інформаційного сайту "БУГ".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що на тій прес-конференції робив Гінайло?
Відповісти
Виголошував чергову остроумну проповідь
Відповісти
Саганюк КРАСАВЧЄГ! А міліцянти залишились і після переатестації-люстрації на тому самому "високому" розумовому і професійному рівні... Можливо хотіли трохи "пощипати" чи на "капельницю" підсадит Петю-Володимирського, але мало ще каші з'їли :)
Відповісти
все таки був виток інформації?
Відповісти
брєжнєва нагадує Саганюк
Відповісти
А чому на ту прес-конференцію діпутата мороза не запросили? О була б хохма!!!
Відповісти
Саганюк молодець! Показав рiвень!думаю, що вiн знае, кому то всьо вигидно
Відповісти
Останні новини
Кому вигідні обшуки мера Володимира-Волинського. ФОТО. ВІДЕО
06 квітень, 2016, 15:07