Волиньрада звернеться до Насірова, щоб той призначав керівниками митниці волинян

Волиньрада звернеться до Насірова, щоб той призначав керівниками митниці волинян
Працівники Волинської митниці, керівника якої пікетували позавчора поблизу села Римачі Любомльського району, сьогодні завітали на засідання позачергової сесії обласної ради.

Вони вимагали одного - керівником має бути волинянин.

Нагадаємо, після того, як 3-го березня 2016-го року волинські митники проґавили фуру з бурштином, там почалися кадрові перестановки. Двох заступників начальника Волинської митниці ДФС Юрія Мацібора та Юрія Терещука відсторонили від виконання обов’язків, поки проводиться службове розслідування. І вже 14-го березня призначили нового керівника. Ним став Олександр Шавлак, який з липня 2015-го року очолював Чернігівську митницю ДФС.

Читати більше: Пікет митниці: кому незручний новий керівник. ФОТО. ВІДЕО

«Ось уже протягом чотирьох років у нас немає постійного керівника. Вже четвертий в.о! Четверта реорганізація за останній рік. Ці ротації постійно вливають на роботу просто інспектора митниці. 11 людей – поза штатом, 12 – чекають на скорочення. А в нам присилають людей з інших областей.

Були збори колективу, де прийняли колективне звернення, щоб у Києві припинили «гастролі керівників митниці» і призначили людину з волинського колективу.

«Ми сьогодні в цій залі, щоб нас почули. І ми шукаємо від вас розуміння та підтримки. І ці 200 мільйонів гривень, що ми вже переказали на будівництво доріг не заслуга керівників, а простих працівників», - звернулися до депутатів митники.

«У вас не працює сканер, у вас пройшов великий вантаж контрабандного бурштину», - дорікнув митникам голова фракції БПП в обласній раді Михайло Імберовський.

«Протягом року направили п’ять звернень. У Києві відповіли, що в митниці немає грошей», - розповіли митники.

«Так, ціна питання – 150 тисяч гривень», - вигукнули із зали.

«Відремонтувати один сканер не допоможе. Треба це питання вирішувати комплексно», - зауважив голова облради Ігор Палиця.

Михайло Імберовський запропонував залучити іноземні компанії, які «привезуть і сканер і інше обладнання».

«Я ввозив комбайн три дні назад. Я заплатив мільйон 200 тисяч за розмитнення. Мені сказали 500 тисяч. Я стояв дві доби. Мені: – Дай! – Не дам! - Дай – Не дам! Хто вимагає? – Новий бос», - розповів представник від «Батьківщини» Володимир Яренчук.

«Свобода» ж закликала поспілкуватися із працівниками.

«Митники звернулися до нас за допомогою. І я хочу, щоб ви так само намагалися допомогти нам підприємцям, коли ми співпрацюємо з вами. І не вчіть мене: за кільки я купив обладнання. І чого так дешево», - запитав митників депутат-батьківщинівець Юрій Цейко.

«Призначити керівником людину, яка б турбувалася про колектив. Теперішнім керівником проводиться залякування працівників, які висловили своє невдоволення Шавлаком», - виловвися від «Нашого Краю» Святослав Кравчук.

«До нас звикли ходити всілякі делегації. Обстановка – емоційна. Треба це питання дати на вивчення комісії, яку представляє пан Микитюк (екс-керівник Волинської митниці. - авт). А тоді вже виносити на сесію», - запропонував представник «Солідарності» Володимир Бондар.

«Треба, щоб ще долучилися до обговорення підприємці, а не лише колектив. Щоб саме підприємці, які займаються імпортом-експортом. І того керівника будуть контролювати самі підприємці. І він в разі чого – буде сидіти за гратами», - переконував голова обласної ради Ігор Палиця.

«Я теж переганяв автомобіль. Поміняли поліцію, треба поміняти і митницю – повністю! Я готовий долучитися до реформування. Посадите мене за грати!» – висловив свою думку представник від «Самопомочі» Олексій Панасюк.

«Мною оскаржено до суду близько 150 рішень волинської митниці про коригування митної вартості, 99% рішень суду - на користь декларантів, 1% - на користь митниці. І жоден з в.о. керівників не притягнув до відповідальності за скасовані рішення інспекторів. А все через те, що відсутній керівник постійний», - захищав митників керівник Форуму Сприяння митної справи Волинської області Олександр Таран.

У результаті майже годинних обговорень обласна рада направить звернення до голови ДФС України Романа Насірова, аби керівником митниці був волинянин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Контрабандисти Яренчуки і шахрай Цейко повилазили. Платіть чесно податки, а не крадіть в держави і в людей і все буде добре.
Відповісти
і вирішили утопити щуку...і кинули щуку у річку....Никитюку питання з вирішення контрабанди та митниці!!??)))Та ви там люди геть здуріли!!???Може вже всім досить красти на митниці і звільніть всіх митників...
Відповісти
Хто вимагав 500000 грн. Давай факти, прізвища, а якщо це тільки слова то за це є кримінальна відповідальність . Та І брехати " віруючому" не можна.
Відповісти
Ти хочеш ,, факти, прізвища,.. Розпочни з себе, представся сам, і не включай дурня..
Відповісти
Микитюка, наприклад. Або його якогось протеже.
Невже є такі довірливі люди, що думають що ота вся митницька шобла переживає за Україну. Переживають вони за свої кишені і робочі місця, де ці кишені можна набивати.
Як запахло смаленим, зразу створили якусь профспілку, збилися в зграю. Та проти кожного з них потрібно відкривати карну справу за корупцію. Хто має знайомих митників чи живе біля них чи біля їх батьків чи дітей мене зрозуміє.
Відповісти
Микитюка, наприклад. Або його якогось протеже.
Невже є такі довірливі люди, що думають що ота вся митницька шобла переживає за Україну. Переживають вони за свої кишені і робочі місця, де ці кишені можна набивати.
Як запахло смаленим, зразу створили якусь профспілку, збилися в зграю. Та проти кожного з них потрібно відкривати карну справу за корупцію. Хто має знайомих митників чи живе біля них чи біля їх батьків чи дітей мене зрозуміє.
Відповісти
Пару років бурштин безперешкодно провозиться через митницю... і вони ще мають совість пікетувати? там кожного треба атестувати через детектор брехні
Відповісти
А іще. Всі ж знають, як влаштуватися на роботу на митницю. Як всякі прахадімци ішли в державні службовці, щоб після цьогьо за тижден перейти на митницю. Та коли там порити хто звідки і хто кого привів, то з ума можна зійти. Що за кілька тисяч гривен зарплати можна винаймати собі автобус, щоб їздити на робату на митницю? А їздять наймають водія, авто, яке стоїть цілу зміну і чекає. І взагалі нормальним пересічним людям навіть не снилося, як живуть митники. А зараз за своє таке безбідне життя, щоб воно і далі продовжувалося вони горлоперегризуть
Відповісти
реальні статки митників можна побачити прослідкувавши де іна що вони живуть скільки майна зареестовано на родичів скільки раз іх звільняли а вони поновлюються через суди за величезні гроші
Відповісти
Ну все правильно - область не дасть образити місцевих контрабандистів і злодюг на митниці, бо багато хто на тому "бізнес" робить! А по правді треба ВСІХ зняти і поміняти, якщо хочуть щоб толк у тому всьому був. Але так не зроБлять, бо як верхівка бреше і краде, так і у областях приклад беруть! :( Правильно Нідерланди проголосували!!!!!!!!!!!!
Відповісти
шановні пропонуемо перейменувати ягодинську-волинську митницю на турійську з митним постом турійське подвіря
Відповісти
зверніться до насірова щоб вас повиганяв з відти всіх
Відповісти
я розусмію що Товстенюка ганяє кузова але може хай він і всі контрабандисти почнуть платити Податки..а Всіх Миників завільнити..
Відповісти
Мого кума призначте, покеруємо місяць і в офшори увалим назавжди.
Дайте гади покерувати коритом!!!!
Відповісти
Дві банди -банда хабарників-митників і банда контрабандистів-"підприємців" виступають єдиним фронтом. Браво!
Відповісти
Стоять митники ніби щось вкрали. На злодію шапка горить.
Відповісти
Я не злодій, не митник і не контрабандист . Тобі зрозуміло? Якщо ні, то думаю пояснювати немає сенсу.
Відповісти
Більшість громадян Волині прекрасно розібралися в причинах безладу на митниці- це фінансові інтереси відомої групи Волинян і коли попередній в о Мацибора не мішав їм всі мовчали Образливо що депутати роблять вигляд що цього не знають Замість того щоб стати на захист громадян вони включились захищати інтереси кучки хабарників
Відповісти
Здорові і енергійні митники... наші працьовиті і чесні патріоти!
Відповісти
Останні новини
Волиньрада звернеться до Насірова, щоб той призначав керівниками митниці волинян
07 квітень, 2016, 12:21