У Володимирі стартує Всеукраїнський фестиваль писанок. ФОТО

У Володимирі стартує Всеукраїнський фестиваль писанок. ФОТО
За кілька тижнів у тисячі храмах України залунає дзвін, сповіщаючи про те, що наступив Великдень. Цьогоріч Воскресіння Христове ми відзначатимемо 1 травня.

А за 7 днів до святкування у центрі Києва городяни та гості столиці матимуть змогу побачити надзвичайний перформанс європейського рівня -«Авторська Писанка», що проходитиме в рамках щорічного фестивалю «Великодня писанка-2016», - повідомляє Володимир Медіа.

До цього святкового дійства причетні володимирчани, а конкретніше викладачі Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю.Кримського Валентина Залуніна, Леся Мартинюк та Оксана Білик.

Задум організаторів акції був досить простим, але водночас – оригінальним. Вони виготовляють 374 величеньких пасхальних яєць (зі склопластику), але не розмальованих. А майстри-художники, які зголосяться брати участь у акції, самотужки і на власний розсуд їх розпишуть-розмалюють. Потім ці 374 писанки встановлять на Софіївській площі у Києві, а пізніше ці витвори українських майстрів вирушать у турне. Ці диво-писанки зможуть побачити у інших великих містах України, а також у Грузії, Польщі, Нідерландах.

– Хтось реєструвався у «Фейсбуці», хтось іншим способом. Ми з Лесею Мартинюк цього річ отримали звання «народних майстрів» саме по писанкарству. Отож, завдяки цьому й були допущені до участі у конкурсі, – пояснює викладач образотворчого мистецтва педагогічного коледжу Оксана Білик. – Через деякий час через пошту ми отримали посилку, яка мала розміри приблизно, як запакована пральна машинка. Там була ця величенька писанка, фарби. Все це нам прислали безкоштовно. Потім більше двох тижнів ми працювали над цими писанками, а тепер готуємо їх до відправки на Київ.

Зараз ці диво-писанки красуються перед від’їздом у фойє педагогічного коледжу. Охочих поглянути на цю красу чимало.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі стартує Всеукраїнський фестиваль писанок. ФОТО
07 квітень, 2016, 22:53