Начальника лісгоспу на Волині звинувачують у браконьєрстві на території заказника

Начальника лісгоспу на Волині звинувачують у браконьєрстві на території заказника
Виконуючий обов’язки начальника Волинського управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко займався «браконьєрством» на території Звірівського лісництва у межах загальнозоологічного заказника «Зубр».

Про це йдеться у депутатському запиті першого заступника голови Волинської облради Олександра Пирожика до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака, який був підтриманий 7 квітня 2016 року на сесії Волинської облради, - повідомляє прес-служба депутата.

Як повідомив Олександр Пирожик, у відповідь на його запит від 10 лютого 2016 року № 13 (щодо протиправних дій т.в.о. начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка) він отримав лист Державної екологічної інспекції у Волинській області № 633/1-11-4 від 10.03.2016 року.

У ньому зазначено, що 28 листопада 2015 року працівниками інспекції було проведено рейд за участі працівників правоохоронних органів. В ході проведення цього рейду на території Звірівського лісництва було виявлено групу мисливців зі зброєю, серед яких був начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Відповідно п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» заборонено полювати на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, а згідно з ч. 3 ст. 12 того ж Закону, до полювання прирівнюється перебування осіб у межах мисливських угідь, у тому числі на польових і лісових дорогах (крім доріг загального користування), з будь-якою стрілецькою зброєю.

Виходячи із тексту листа та положень закону, можна констатувати, що група осіб з мисливською зброєю та документами фактично здійснювала незаконне полювання у межах загальнозоологічного заказника «Зубр».

Враховуючи це, абсолютно не зрозуміло, чому працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області разом з іншими учасниками рейду – працівниками правоохоронних органів розцінили ці дії як «намір полювати за межами загальнозоологічного заказника «Зубр». Таку відповідь Державної екологічної інспекції у Волинській області можна розцінювати як покривання кримінального злочину та не інформування відповідних правоохоронних органів про кримінальні діяння вчинені групою осіб на чолі з Олександром Кватирком.

У зв’язку з цим Олександр Пирожик просить від прокурора Волинської області вжити усіх доступних заходів щодо забезпечення повного неупередженого та об’єктивного розслідування дій, які містять ознаки забороненого полювання вчинені групою осіб за участі посадової особи Олександра Кватирка. Запит був підтриманий депутатами обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
заказуха!
вони не бракон’єрили, а займалися "тихим" фотополюванням
Відповісти
Останні новини
Начальника лісгоспу на Волині звинувачують у браконьєрстві на території заказника
07 квітень, 2016, 17:25