Комунальник прикрашає луцький парк за копійки. ФОТО

Комунальник прикрашає луцький парк за копійки. ФОТО
Автором дерев’яних фігур, які прикрашають центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки є робітник-комунальник Олексій Литвин.

Він відмовляється працювати на замовлення і вирізає звірят і казкових персонажів без доплат і високих премій.

Нагадаємо, у Луцьку триває акція «Розмалюй фігуру в парку – подаруй дитині казку». У її рамках всі охочі можуть розфарбувати дерев’яні фігури звірят і казкових персонажів, автором яких є робітник з благоустрою КП «Парки та сквери».

Керівник підприємства Анатолій Трикуш високо оцінює роботу свого підлеглого, правда, більше на словах. Нарікає, що на премії коштів не вистачає. Він розповідає про умільця так: «Ми йому дали «зелену вулицю», хочеш – твори. Для нього залишаємо високі пні і він у робочий час, а іноді й у вихідні чи по вечорам, вирізає різні фігури. Якби всі працівники були такими ж як Литвин, і взагалі всі лучани так старанно і відповідально ставились до своєї роботи, - наше місто було б найкращим».

Щодо розміру преміальних, які зрідка, але таки випадають працівникам комунального підприємства, Трикуш відмовчується. Однак, стверджує, що зарплата робітників - близько 2000 гривень.

Сам Литвин говорити з пресою не любить: каже, що не працює на замовлення і не очікує піару. На кожну фігуру із пенька витрачає від 3 годин до трьох днів. Всього у Луцькому парку вирізав майже 40 фігур. Олексій є батьком 9-ти річного сина, однак до мистецтва його не залучає. «Таку пилку тримати йому ще зарано: до неї, так як і до керма можна підступати з 18-ти років», - описує особливості роботи з бензопилою майстер.

Автор дерев’яних фігур запрошує лучан на наступний етап акції «Розмалюй фігуру в парку – подаруй дитині казку», який відбудеться 23 серпня о 11.00 біля «Ротонди».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
під час Бандерштату в мене склалося враження що тільки він в Трикоша й працює. Дуже нам допоміг, за що йому велике дякую
Відповісти
Молодец мужик. Шедевры не сотворил, но для души поработал. Спасибо.
Відповісти
Останні новини
Комунальник прикрашає луцький парк за копійки. ФОТО
21 серпень, 2012, 15:57