В Україні набув чинності закон про арешт майна

В Україні набув чинності закон про арешт майна
В Україні набув чинності новий закон про арешт майна, який входить в «безвізовий пакет».

Його опублікували в Урядовому кур'єрі.

Відповідно до закону, до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів внесено зміни щодо процедури арешту майна і спецконфіскацію. Вони затверджені в тій редакції, яку вимагав ЄС для введення безвізового режиму між Україною та європейськими країнами.

Відповідно до закону, арешт майна - це тимчасове позбавлення права на відчуження, розпорядження і користування майном за рішенням суду. Це стосується того майна, яке є предметом, засобом або доказом злочину. Ще однією підставою для арешту вважається його отримання за рахунок доходів від дій зловмисників.

Закон зазначає, що арешт майна застосують щодо підозрюваної, обвинуваченої або засудженої особи.

Як зазначено в документі, за допомогою арешту майна не буде можливості його приховати, пошкодити або знищити. Такі дії допоможуть забезпечити кримінальне провадження, цивільний позов, конфіскацію та спецконфіскацію.

Згідно із законом спецконфіскація передбачає примусове безоплатне вилучення у власність держави грошей і цінностей. До переліку вилученого входять і кошти на банківських рахунках або на зберіганні в банках. Під спецконфіскацію підпадає й інше майно особи, яка отримала за скоєння злочинів не менше чотирьох років в'язниці за низкою статей.

Процедуру проводитимуть при обвинувальному вироку, звільненні особи від кримінальної відповідальності або примусових медичних або виховних заходів. Такі рішення повинен прийняти суд, уточнюється в законі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні набув чинності закон про арешт майна
08 квітень, 2016, 05:34