Волиняни добровільно здали 70 одиниць зброї. ФОТО

Волиняни добровільно здали 70 одиниць зброї. ФОТО
Упродовж березня в рамках місячника добровільної здачі зброї до правоохоронних органів мешканці області здали 70 одиниць різноманітних видів зброї та понад 2100 боєприпасів.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Володимир Солоненко, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Серед зброї, яку здали волиняни, є мисливські рушниці – 44 одиниць, 8 одиниць нарізної зброї армійських зразків (5 пістолетів "ТТ", карабін «Мосіна», пістолет-кулемет «ППШ», пістолет «Вальтер»), 14 одиниць спортивної нарізної зброї, 4 пристрої травматичної дії, 3365 електродитонаторів, тощо. Всю зброю перевірили за спеціальним обліком, який засвідчує чи заперечує причетність її до злочинів.

Частину арсеналу буде знищено на ливарному підприємстві у Нововолинську, решту, після необхідної перевірки, буде зареєстровано та легалізовано.

«Якщо громадяни у вказаний термін добровільно здали до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів вони мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах», - пояснив Володимир Солоненко.

Під час брифінгу правоохоронці роз’яснили як потрібно поводитися коли громадяни знайшли вибухонебезпечні предмети на вулиці, в землі, під час збирання грибів, чи відпочинку на природі. Адже намагатись самостійно знешкодити боєприпаси дуже небезпечно, і часто такі спроби закінчуються трагічно.

На завершення зустрічі правоохоронці нагадали, що за порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність. Однак особи, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від такої відповідальності.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни добровільно здали 70 одиниць зброї. ФОТО
08 квітень, 2016, 10:44