Сьогодні у Луцьку провели в останню путь загиблого Героя Сергія Грибкова. ФОТО

Сьогодні у Луцьку провели в останню путь загиблого Героя Сергія Грибкова. ФОТО
Лучани уже втридцяте зібралися на центральній площі міста, аби віддати шану, загиблому у зоні бойових дій земляку Сергію Грибкову.

Відтак, у центрі Луцька відбулося відспівування Сергія Грибкова у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору, потому містяни провели громадянську панахиду на Театральному майдані, - йдеться на сайті Волинська правда.

Провести в останню путь загиблого Героя зібралися кількасот небайдужих лучан, близькі та рідні воїна, бойові побратими, представники влади та духовенства.

Варто зазначити, що тіло полеглого захисника держави ідентифікували за експертизою ДНК лише за рік після його загибелі. Сергій Грибков загинув ще 5 вересня 2014 року у Старобельському районі Луганської області. Був похований як невідомий солдат у селі Чмирівка на Луганщині.

Герой народився у Луцьку 1 жовтня 1981 року. Закінчив ЗОШ № 7, потому Волинський державний університет імені Лесі Українки. Працював в органах прокуратури Волинської області. У зону АТО чоловік пішов добровольцем і ніс службу у складі батальйону «Айдар». Наприкінці липня 2014 року був призваний на військову службу по мобілізації до складу 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Сватівським районним військовим комісаріатом Луганської області. На превеликий жаль, чоловік так і не встиг одружитися та виростити своїх дітей.

Представники духовенства відспівали полеглого воїна, а згодом зазначили, що усі ми хочемо жити в мирі та свободі, але мало просто цього прагнути, треба цю свободу відстоювати і захищати, що й зробив своїм подвигом загиблий Герой.

«Звичайно, що ми люди, християни, українці патріоти своєї батьківщини впевнено можемо сказати про те, що Сергій віддав життя своє за Батьківщину, віддав життя своє за волю, за віру, бо мав велику любов до своєї землі і мав надію на те, що подальше його земне життя буде під чистим, сонячним, мирним небом. Кожен із нас не тільки про це мріє, а й прагне цього. Дорога родино, шановні побратими, дорогі браття і сестри, сьогодні ми зібралися тут, щоби віддати останнє і належне як людині, як християнину, пошану і молитву для того, який відійшов з цього світу не як людина похилого віку, а на жаль, як молодий, повний сили і бажань до життя, відійшов від нас не тільки як син своїх батьків, не тільки як побратим, а відійшов від нас як Герой, як син своєї неньки України.

Сьогодні у селі Гаразджа, на кладовищі, Алея слави поповниться ще одним воїном, визволителем, бійцем, Героєм нашої України. Як би не хотілося, щоби додавалися могили і хрести на цих могилах саме молодих, бажаних до життя, тих, які мали б одружуватись, народжувати дітей, передавати своєму поколінню ту любов до землі, яка зародилася у їхніх серцях. Але звичайно, що цього ми ніяк зупинити не можемо, не борячись за свою волю, за свою незалежність», - наголосив священнослужитель.

Насамкінець, він закликав берегти навічно пам’ять про Сергія Грибкова і не забувати про подвиги наших Героїв.

Після служби лучани попрямували на Театральний майдан, щоби провести громадянську панахиду. Там же, усі присутні вшанували пам’ять Сергія Грибкова хвилиною мовчання. Зі словами співчуття та скорботи виступив очільник Волинської прокуратури Дмитро Чепіжак, перша вчителька Героя та його бойовий побратим Ігор Рицько.

Насамкінець, лучани виконали Державний Гімн України і вирушили до міського кладовища у селі Гаразджа, де на Алеї почесних поховань востаннє попрощаються з Сергієм Грибковим та перепоховають його тіло.




























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От хто в прокуратурі і був толковий-так це такі, всі інші-це шушваль!
Відповісти
Вічна память нашому герою!
Відповісти
Вічна тобі пам'ять, Сергію!
Відповісти
Нехай земля Тобі,Герою,буде пухом!!!Сумуємо,і низенько вклоняємося батькам за такого сина!!!плачуу
Відповісти
Сірьожинька...не віриться і не повіриться ніколи((( але ти був і залишишся назавжди справжньою людиною, без каплі фальші, але з морем добродушності,вклоняємося низько батькам за достойного сина, брата, друга, кума... І хоч ти завжди говорив "я сам по себе"((( - ти назавжди будеш з нами поряд... Ти не просто герой - ти дитя Бога!!!
Відповісти
Мій сусід.... жалко його дуууже. Був дуже хорошою людиною.. Царство небесне......
Відповісти
Батькам найщиріші співчуття. Знала особисто, дійсно порядна та світла людина.
Відповісти
Останні новини
Сьогодні у Луцьку провели в останню путь загиблого Героя Сергія Грибкова. ФОТО
08 квітень, 2016, 15:33