Луцьким підприємцям, що торгують пивом, розповіли «правила гри»

Луцьким підприємцям, що торгують пивом, розповіли «правила гри»
Розпочинається літній сезон, коли наші вулиці «одягнуться» у різноманітні столики і торгові палатки. Аби не допустити несанкціонованої торгівлі у Луцькому ЦНАПі зібрали підприємців, які спеціалізуються на цьому товарі.

«Торік було здійснено понад 120 перевірок, зафіксовано 200 порушень», - розповіла начальник управлвння контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області Наталія Єлова.

Луцька влада створила спеціальну карту, де вказані усі торгові точки різними кольорами. Зелені – будуть працювати і надалі, бо не порушують загального архітектурного ансамблю міста. Жовті – працюватимуть доти, доки не закінчиться термін ліцензії. Усі інші (відмічені червоним кольором) – демонтують найближчим часом.

«Ми вітаємо законний бізнес. За декілька місяців повністю наведемо порядок. Раніше – 30 - 50 кіосків в рік ставилося. Такого зараз так не буде», - зазначив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

На сьогоднішній день ліцензія на пиво вартує 780 грн. За ці ж гроші можна купити ліцензію на ввезення і торгівлю іноземними напоями.

Вино на розлив мають право продавати тільки суб’єкти громадського харчування.

Такі види спиртного як «сидр» і «перрі» треба мати окрему ліцензію, яка теж вартує 780 грн.

Оптова ліцензія видається на 5 років і коштує півмільйона.

Варто зазначити, що якщо пиво продається на розлив – встановлення касового апарату є обов’язковим.

За кожен касовий апарат підприємець має сплатити 8 тисяч грн. У сільській місцевості – 500 грн.

За невчасне подання документів, відсутність ліцензії, порушення умов, до прикладу, якщо продаватимуть міцніші напої, штраф - 17 тисяч гривень.

Пиво в тимчасових торгових точках наливатимуть виключно в пластикову тару.

«Літні майданчики працюють до 22 години. Після цього заборона продавати. У 100-метрових зонах від входу до приміщень навчальних закладів. Як ви поставитесь до благоустрою ваших територій. Як ви до цього поставитеся, так ми і поставимося до вас. Сам особисто перед Пасхою буду об’їжджати усі об’єкти», - начальник департаменту розвитку підприємництва, депутат ЛМР Олександр Козлюк.

Наразі в області діє понад п’ять тисяч ліцензій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що робити коли розливають та продають в приміщенні органу місцевого самоурядування, під кабінетом голови сільради в с. Гірка Полонка 20 метрів від будинку культури, 50м від амбулаторії і дитсадка.
Відповісти
якщо є претензії до того магазину , то згадай ще про 5 барів(в 3 з них також є літні майданчики)які за 50 метрів від школи.досить агітувати проти власниці магазину!!!
Відповісти