У Луцьку просять заборонити «пам’ятникову вакханалію»

У Луцьку просять заборонити «пам’ятникову вакханалію»
У Луцьку просять на 10 років заборонити встановлення будь-яких пам’ятників на території міста.

Відповідну петицію до місцевої влади зареєстрував керівник БФ «Архітектура Волинь» Євген Ходаковський, - інформує «Вголос».

«У часи війни і тотальної нестачі коштів на найпекучіші нужди в країні набирає розмаху пам’ятникова вакханалія, яку обурені громадяни трактують або як дешевий політичний піар і банальне відмивання грошей, або як замолювання гріхів хтивими чинушами. До того ж частенько художня якість совкових бовванчиків така, що замість бути гордістю і окрасою наших міст, вони стають його ганьбою», – зазначає Євген Ходаковський.

Тож він пропонує на сесії міської ради запровадити десятирічний мораторій на встановлення будь-яких пам’ятників у місті.

«З одного боку це дасть можливість довше погратись в конкурси і отримати дійсно достойні проекти. З іншого – позбавить чиновництво зайвих спокус і, що головне, дозволить направити кошти на суттєвіші потреби», - додає автор петиції.

Збір підписів за пропозицію розпочався сьогодні, 8 квітня, і триватиме впродовж 14 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от і добре
Відповісти
Я б ще додав, що заборонити на 10 років і знесення пам'ятників, а то з такими аморальними підходами уже і стелу Героїв Радянського Союзу знесли, і памятник Бойку планують знести, який до речі, був замордований за 9 років до встановлення радяської влади на Волині, Уже і до пам'ятника на Рівненській (навпроти готелю Лучеськ) добираються. Культових споруд набудували і будують зверх всяких раціональних потреб. А моральність і духовність від того зросла ? Назвіть хоч один випадок в атеїстичні часи, щоб оскверняли могили, чи грабували автобуси, як нещодавно біля Умані.
Відповісти
Комуняцькі пам`ятники мусово не тільки зносити, але й знищувати під релігійні співи школярів та хресні ходи.
Відповісти
пам’ятник славіку на рівненській - справжній шадевр!
геть руки від нього!
Відповісти
а славіка ніхто і не чіпає.він нічого поганого українцям не зробив.і не такий він вже й стари щоб його зносити.нехай ще постоїть там.
Відповісти
ага,.. знищувати комуняцкій мусор виховуючи зазомбованих хрестанутих рабів. Чим ви кращі?
Відповісти
По країні війна , а гроші йдуть на всяку дурницю.
Відповісти
А хто такий той Ходаковський? Хоче ввійти в історію,як опонент пам'ятників?Точніше-вляпатись.
Відповісти
Шизуха косить наші ряди! Йде війна, в муках проходить становлення України, вмирають і народжуються герої і наш громадянський обов'язок увіковічнити їх подвиг.А хтось хоче цинічно "...погратись в конкурси". Чого мовчав коли у Фуріва працював? Грався би тоді в петиції на Колимі з ведмедями .Слава Богу, що на Волині є герої, а скульптори знайдуться !Як і достойні люди у владі !
Відповісти
треба знищити все, особливо вкрадене нинішніми олігархами. Воно ж від злочинного режиму...
Відповісти
Усе продати гроші в офшори і разром з Палицею драла в Женеву!!!
Відповісти
Нарешті нашлась хоть одна адекватна людина.А то почитаєш- ітаке враження що крім памятників немає проблем.
Відповісти
Слушна думка. Беріть приклад з Ватикану. Там існує правильне правило, згідно якого канонізувати померлу або загиблу людину можна тільки через 20 років після її смерті. Тобто, коли прйде час, який все розставить на свої місця: якщо і через 20 років про людину і її вчинки не забули - значить дійсно була гідна людина і варта того, щоб її вшановували прийдешні покоління. А у нас зараз 'хероїв" клепають пачками, навіть совєти були не такі швидкі! Меморіальними табличками вже пів Луцька завішали, не дивлячись на те, як і від чого людина померла або загинула (а деякі із цих новітніх "хероїв" насправді померли від звичайного пияцтва, і люди прл це знають). Тож будьмо мудрішими, і маємо відрізняти насіння від полови.
Відповісти
теж знаю гопника не одну сумочку вирвав і цепочку зірвав потім під шумок поїхав на майдан там помародерствував фірмові кроси з бутіків розграбованих попривозив а заодно ще й привіз віру в те що він "герой" бо ж місяцями мозок промивали і славили таких як він потім подавсь на схід нібито людей трудяг що там живуть розуму вчити бо ж бач думають не так як він не знав бідний що там не гумовими кулями якими Беркут на майдані стріляв і від яких лише чухались і увірували що то не кулі резинові а вони характерники а справжніми свинцевими вгостили їх такі ж бандити тільки зі сторони днр що відчувши безвладдя взяли зброю і почали займатись своїм любимим промислом відкрито і от під час однієї з безлічі подібних бандитських перестрілок-розборок за один з вцілілих будинків у сірій зоні не за землю свою не за неньку Україну не за народ а лише за право першому за бандитів з днр помародерствувати в цьому кимось вимушено покинутому будинку розграбувати роками й мозолями зароблене майно чуже майно загинув наш "герой" та цю правду не почує ніхто правду в нас не люблять її всі гонять копають ногами кому ж вона така неприваблива потрібні краще постухати солодкі деферамби що солодко лоскочуть вуха з вуст мера і "побратимів"(співучасників)під час відкриття чергової дошки черговому "герою" Р.С. "герой" розповіді був не вигаданий а справжній житель нашого міста. Я не проти героїв і патріотів я просто за елементарну дисципліну й порядок за зброю в руках справжнього воїна-оборонця а не чергової вискочки мавпи-"героя"
Відповісти
вам самим спершу потрібно навчитися відрізняти насіння від полови якщо ви в приклад ставите організацію яка замордувала десятки мільйонів.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку просять заборонити «пам’ятникову вакханалію»
08 квітень, 2016, 16:09