В Україні хочуть посилити покарання за їзду напідпитку

В Україні хочуть посилити покарання за їзду напідпитку
Асоціація слідчих суддів України (АССУ) виступила з ініціативою посилити покарання за їзду в п'яному вигляді, передає «Автоблог».

На думку Сергія Чванкіна, який очолює Асоціацію, така пропозиція з'явилася у зв'язку з тим, що на сьогоднішній день українське законодавство не передбачає суворого покарання за тяжке порушення ПДР.

Він зазначив, що багатьом водіям, які люблять випити, а потім сісти за кермо, легше заплатити штраф і продовжувати їздити в нетверезому вигляді, ніж відмовитися від згубної звички.

В даний час знаходження за кермом транспортного засобу в нетверезому стані карається штрафом, розмір якого від 3400 грн. У разі повторної фіксації факту нетверезої їзди водій позбавляється прав на термін від одного до двох років. Глава АССУ пропонує в разі вже першого порушення, карати автомобілістів позбавленням водійського посвідчення на два роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та за пиятику за кермом слід позбавляти прав на кілька років, а за скоєне під шафе дтп слід забирати водійське посвідчення до кінця життя!!!
Відповісти
повністю підтримую,а ще накладати кількатисячний штраф
Відповісти
За пияку треба забирати права не менше як на 10 років. Журналісти донесіть це у владні вуха. Бо такі дтп п"яні скільки життя людей забрали і скільки скалічели людей . Зережіть життя людей.
Відповісти
Позбавляти лигарів посвідчення водія.На перший раз для профілактики,якщо не скоїв дтп,штраф 5000грн.Але більшість дтп скоюють тверезі,нехтуючи правилами дор.руху.
Відповісти
Нетаерезий за кермом ,це потенційний вбмвця і повинен сидіти в тюрмі ,також лишати права водіння на пять років .
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть посилити покарання за їзду напідпитку
09 квітень, 2016, 07:37