Студент Луцького НТУ став другим у Європейському ігровому турнірі Hearthstone. ФОТО

Студент Луцького НТУ став другим у Європейському ігровому турнірі Hearthstone. ФОТО
Нещодавно студент кафедри комп'ютерних технологій Луцького НТУ Артем Кравець став одним з переможців Європейського ігрового турніру з Hearthstone.

За результатами батлів юнак у RaleighStudios (Hollywood), де проводили фінал змагань, зайняв призове місце, - повідомляє Луцький НТУ.

Що ж таке Hearthstone і в чому суть гри? Це карткова логічна онлайн-гра за мотивами всесвіту Warcraft, розроблена компанією Blizzard Entertainmentі.

Hearthstone – це інтелектуальна гра, заснована на покрокових боях один на один між двома супротивниками. Усі користувачі починають гру з отримання стартових наборів, що складаються з «базових» карток, але можуть набувати рідкісні і більш потужні картки шляхом покупки їх комплектів або отримувати як нагороду за участь у змаганнях. Гравці також можуть розпорошувати непотрібні картки, отримуючи за це «Чародійний пил», який використовується для створення нових карток. Комплекти карток і вхід на «Арену» продається за «золото», що є ігровою валютою й отримується за виконання щоденних завдань і перемогу в двобоях, або купується за реальні гроші в онлайн-магазині.

Завдання кожного гравця – звести здоров`я противника до нуля або менше (в противника 30 очків здоров`я). У цьому гравцеві допомагають картки істот і магії, а також класова здатність героя. Розмір колоди у всіх режимах становить 30 карток. Битва між картками відбувається на столі, так званому «полі бою». Деякі декорації поля бою інтерактивні, проте ніяк не впливають на саму гру.

Артем Кравець розповів, що перемога – це результат повсякденних тренувань ще з 2013 року, заснування гри. Щораз потрібно було перемагати конкурентів, заробляючи свій рейтинг за міжнародною шкалою. «Якщо починати з самого початку, – розповідає Артем. – то потрібно увійти в ТОП-128 рейтингу Європи, де грають більше 100 тисяч гравців із різних країн, або стати так званим «Господарем таверни». Протягом двох місяців проводиться 20 турнірів по всій Європі. Після цього необхідно взяти участь у відбіркових іграх сезону з іншими гравцями (переможцями) з Європи, які відбуваються лише у 20 європейських містах.

Цьогоріч змагання в Києві організували 13-14 лютого. Не важливо, в якому місті Європи перебуває гравець. Він грає проти того, хто вказаний в турнірній сітці. «Виліт» з турніру відбувається після двох поразок, і лише ТОП- 8 гравців проходять у фінальний етап – Європейський зимовий чемпіонат». Під час відбіркового турніру до фіналу увійшли гравці з Німеччини, України, Норвегії, Казахстану, Франції, Чехії і Португалії.



Фінал гри Hearthstone тривав три дні, 18-20 березня, в Лос-Анджелесі, а саме в RaleighStudios,Hollywood. Переліт, проживання та харчування учасників були оплачені організаторами турніру. Змагання проводились за олімпійською системою відбору – два гравці з кожної групи проходять в SingleElimination Play-off, а далі фіналісти змагаються між собою. Трансляція відбувалася на сервісі twitch.tv декількома мовами. Трансляцію російською мовою здійснювала Київська студія «Starladder». Артем Кравець в результаті запеклих баталій зайняв почесне 2 місце.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Студент Луцького НТУ став другим у Європейському ігровому турнірі Hearthstone. ФОТО
09 квітень, 2016, 21:24