У Луцькому зоопарку з'явились нові мешканці. ФОТО

У Луцькому зоопарку з'явились нові мешканці. ФОТО
У Луцьку оселилися рись, чорнобурки та самиці вовка й песця.

Про це йдеться на офіційній сторінці Луцького зоопарку в соціальній мережі "Фейсбук".

"Знову ділимося з вами гарною новиною. Наша колекція збільшується. Минуло днів зо п’ять, як до Луцького зоопарку прибули нові мешканці. Це пара чорно-бурих лисиць, самочки песця й вовчиці та рись.

Власне, ці тварини пережили чимало прикрощів та постраждали від негуманного ставлення до них попереднього власника. Адже звірі – колишні експонати пересувного звіринця Давида Худодяна, що "прогримів" лихою славою на всю Україну", - йдеться в дописі.

Раніше Луцький зоопарк прихистив у себе ведмедів із цього звіринця. Решту тварин тоді забрав на лікування й реабілітацію Рівненський зоопарк. Але питання їх подальшої долі залишалося відкритим. А оскільки у Луцькому зоопарку в рамках реалізації програми з модернізації зоопарку були побудовані якісні вольєри для дрібних хижаків, то після закінчення карантину забрали звірів на утримання до Луцька.

У Рівному тварин у буквальному сенсі слова виходили. Адже всі вони були знесилені та хворі. Тій же рисі на життя давали відсотків з 10, вона навіть не могла ходити та їсти.

Щодо лисиць, то їхні забарвлення та розміри вирізняються великою географічною мінливістю (всього нараховують 40–50 підвидів, не беручи до уваги дрібніших форм). І власне у північних районах та в горах частіше зустрічаються чорно-бурі та інші меланістичні форми забарвлення лисиць. Вони, хоч і належить до типових хижаків, мають дуже різноманітний харч. Однак, у неволі лисиці живуть 20–25 років, тоді як в природі лише кілька років.

Песець – це полярна лисиця, порівняно невелика тварина родини хижих. Це єдиний представник родини псових, який проявляє чітко виражений сезонний диморфізм забарвлення. За забарвленням розрізняють звичайного білого (взимку — чисто білий, влітку — бурий) і блакитного песця. Тварини поширені за північним полярним колом, на узбережжі й островах Північного Льодовитого океану, в тундровій і частково лісотундровій зонах. Середня тривалість життя у природі — 6-10 років.

Рись звичайна — ссавець, що відноситься до ряду хижих родини Кошачих. Має карі очі, китиці на вухах, короткий хвіст, великі гострі пазурі, та сильні задні лапи. Всі лапи зимою вкриті великим хутром. Жодний інший представник родини котячих не пристосований до снігу так добре, як рись. Рись в Україні зустрічається досить рідко: в Карпатах та на Поліссі. За недостатньо підтвердженими даними, зустрічається в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Рись віддає перевагу глухим темнохвойним лісам, тайзі, хоча зустрічається в різноманітних насадженнях, включаючи гірські ліси; іноді заходить в лісостеп і лісотундру. Вона чудово лазить по деревах і скелях, добре плаває.

"Такої тварини у колекції Луцького зоопарку до цього не було. Тому її появою тішимося", - зазначають у дописі.



















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де фото рисі???
Відповісти
гарні..
Відповісти
Останні новини
У Луцькому зоопарку з'явились нові мешканці. ФОТО
11 квітень, 2016, 12:38