Гунчик: міністерства і відомства потрібно інформувати про проблеми на місцях

Гунчик: міністерства і відомства потрібно інформувати про проблеми на місцях
Минулого тижня, 7 та 8 квітня, керівник Волинської ОДА перебував у робочому відрядженні у столиці, де мав ряд зустрічей.

Як сьогодні наголосив Володимир Гунчик, основне завдання, котре намагався виконати, - координація дій між місцевими органами влади та державними структурами, зокрема щодо енергетичної безпеки області, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зрозуміло, що мова – про поновлення гарячого водопостачання у містах обласного значення. Саме цій темі й була присвячена розмова голови облдержадміністрації з керівництвом НАК «Нафтогаз».

Окрім того, про проблему відсутності гарячої води через борги населення та невиконання зобов’язань держави щодо компенсування витрат за пільгами та субсидіями підприємствам теплокомуненерго говорив Володимир Гунчик із Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубко.

Як наслідок, цього тижня, аби розставити крапки над «і», Геннадій Григорович збере масштабну селекторну нараду. Зрозуміло, що акцентуватимуть на особливостях проведення наступного опалювального сезону, а також підсумовуватимуть роботу за попередній період.

- Позиція голови облдержадміністрації та всієї гілки виконавчої влади: просив би, аби виконувалися взаємні зобов’язання (населення оплачувало за отримані послуги й держава розраховувалася із підприємствами), аби збалансувати розрахунки, - підкреслив Володимир Гунчик. – Попередні цифри у більшості випадків – 50 на 50.

Найскладніша ситуація в обласному центрі – даються взнаки борги попередніх періодів. Одначе ті угоди, які пропонують у Нафтогазі, неприйнятні.

- Звертаюся до усіх служб, у компетенції яких відповідне питання, з проханням активно працювати, аби донести нашу позицію до міністерств та відомств, - зауважив Володимир Петрович. – Там не знають усіх нюансів проблем, що є на місцях. Тому потрібно активно інформувати.

Окрім того, під час розмови з Віце-прем’єр-міністром України голова облдержадміністрації зачепив тему децентралізації, позаяк об’єднані громади нині роблять перші кроки.

- Турбує, що ситуація оформилася у незбалансованість певних питань, Як приклад наведу Голобську об’єднану громаду, де всі розрахунки за державною субвенцією освітнього характеру розраховуються за коефіцієнтом міст обласного значення. Унаслідок неузгоджених дій міністерств та відомств громада втрачає кошти, бо реально то – об’єднання сільських рад.

Запропонував, що ми оперативно опишемо проблему, аби на рівні Кабміну, Міносвіти та Мінсоцу збалансували коефіцієнт та дали субвенцій ну підтримку, яку потрібно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик: міністерства і відомства потрібно інформувати про проблеми на місцях
11 квітень, 2016, 15:09