У Луцьку волиняни вшанували пам'ять жертв нацизму. ФОТО

У Луцьку волиняни вшанували пам'ять жертв нацизму. ФОТО
Волинська громада вшанувала земляків, які стали жертвами нацизму.

Заходи у зв'язку з 71-ю річницею визволення в’язнів фашистських концтаборів відбулися сьогодні, 11 квітня, на Меморіальному комплексі «Вічної Слави», - повідомляє Волинська правда.

18 мільйонів людей зі всього світу стали жертвами нацизму. З них 5 мільйонів жителі колишнього СРСР.









Небайдужі волиняни зібралися на Меморіальному комплексі, аби вшанувати земляків-героїв. Прийшли на дійство і ті, кому довелося побувати у жорстоких катівнях концтаборів.

До присутніх звернувся заступник голови Волинського відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму Олександр Ніколаєв, який заявив, що для в’язнів фашистських таборів відмінено ряд державних пільгових програм.

«Наша влада робить вигляд, що нас не існує, - зауважив він, - Тому хотілося, щоб чиновники поїхала на екскурсію до концтабору, аби відчути ті жахіття, які нам довелося пережити», - заявив Олександр Ніколаєв.











Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими. Влада та громадськість поклали квіти до стели скорботи. Дійство завершилося колективним фото. Опісля присутні вирушили до Волинського краєзнавчого музею, аби оглянути виставку тематичних малюнків та картин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як не соромно владі, щоб це для 90-літніх людей та не привезти кілька пластикових стільців, щоб вони бдні не стояли? Ганьба!
Відповісти