Справа Ендрю: комбриг 92-ї бригади на поліграфі був нещирим

Справа Ендрю: комбриг 92-ї бригади на поліграфі був нещирим
Командир 92-ї омбр ЗСУ Віктор Ніколюк під час допиту як свідка із застосуванням комп'ютерного поліграфа виявив нещирість у відповідях на декілька запитань у справі про розстріл зведеної групи боротьби з контрабандою.

Про це заявив у понеділок слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області Андрій Лутай під час засідання, на якому розглядалося питання продовження строку домашнього арешту одному з підозрюваних у справі, колишньому старшині розвідроти 92-ї бригади ЗСУ Олександрові Свідру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Протокол допиту свідка Ніколюка Віктора Дмитровича від 16-17 вересня 2015 року, рапорт слідчого групи Юхимович від 17.09.2015 року: "Повідомляю, що 17.09 у ході допиту як свідка Ніколюка із застосуванням комп'ютерного поліграфа та за участю спеціаліста встановлено, що Ніколюк при відповіді на 2, 5, 7, 9 питання виявив нещирість”, - зачитав суддя документи обвинувачення.

Водночас він не конкретизував, у відповідях на які саме запитання поліграфолог запідозрив комбрига в нещирості.

Як повідомляло агентство, 2 вересня 2015 року вночі біля міста Щастя Луганської області здійснено напад на мобільну групу волонтера з позивним "Ендрю", яка протидіяла контрабанді у прифронтовій смузі. Напад стався у зоні відповідальності 92-ї бригади ЗСУ. У результаті підриву на міні загинули сам "Ендрю" та співробітник фіскальної служби, ще четверо військовослужбовців дістали поранення.

Наступного дня неподалік від цього району, підірвавшись на фугасі, загинув в.о. замкомбата одного з батальйонів 80-ї окремої аеромобільної бригади Володимир Киян з позивним "Тайфун", який, за повідомленнями, хотів розібратися в загибелі мобільної групи.

12 та 14 лютого за підозрою у вбивстві мобільної групи “Ендрю” було затримано двох колишніх розвідників 92-ї омбр Олександра Свідра (позивний "Змій") та Павла Долженка (позивний “Крим”). Пізніше обом демобілізованим військовослужбовцям було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За висунутими обвинуваченнями їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Справа Ендрю: комбриг 92-ї бригади на поліграфі був нещирим
12 квітень, 2016, 02:59