НБУ готує зміну правил обміну валюти у банках

НБУ готує зміну правил обміну валюти у банках
Нацбанк має намір скасувати для громадян вимогу про необхідність пред'явлення громадянами паспортів при здійсненні валютообмінних операцій на готівковому ринку.

Про це на конференції повідомив директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко, передають Українські Новини.

"Є бажання дебюрократизувати процес покупки-продажу валюти і будуть, напевно, переглянуті вимоги до ксерокопіювання документів. Тобто до певної суми - 150 тис. гривень, яка відповідає фінансовому моніторингу, не вимагатиметься від банків залишати ксерокопії документів", - сказав він.

Нагадаємо, з 23 вересня 2011 року НБУ зобов'язав банки та обмінні пункти здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції, з виготовленням копій паспортів громадян, що обмінюють валюту.

З 28 березня 2014 року НБУ скасував вимогу про пред'явлення і копіювання паспортів лише при продажу фізособами готівкової інвалюти банкам; при цьому така вимога не була скасована при купівлі фізособами інвалюти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
НБУ готує зміну правил обміну валюти у банках
12 квітень, 2016, 07:59