Керівник волинської прокуратури підписався під зверненням проти Луценка. ДОКУМЕНТ

Керівник волинської прокуратури підписався під зверненням проти Луценка. ДОКУМЕНТ
У ГПУ оприлюднили звернення до президента Петра Порошенка та спікера Володимира Гройсмана з проханням призначити на посаду генпрокурора лише людину, яка має досвід роботи в органах прокуратури.

Лист підписали чотири заступники генпрокурора Юрій Столярчук, Юрій Севрук, Роман Говда і Олег Заліско, - повідомляє Українська правда.

Звернення підписали 29 керівників регіональних прокуратур та військових прокуратур регіонів.

"На противагу позитивним перетворенням у прокуратурі останнім часом у ЗМІ та окремими представниками громадських організацій, а також деякими політиками висловлюють заяви про необхідність призначення новим Генпрокурором особи не з системи органів прокуратури. При цьому відсутнє достатнє обґрунтування та передумови для таких публічних міркувань і прийняття відповідного рішення", - сказано в листі.

"Такі заклики викликають глибоке занепокоєння, а тому ми просимо при виборі кандидатури на посаду генпрокурора не враховувати необ'єктивні закиди та популістичні висловлювання окремих громадян та політиків задля реалізації власних політичних амбіцій, а розглядати кандидата виключно за професійними та морально-діловими якостями, з дотриманням вимог закону про прокуратуру", - сказано у листі.

Підписів військового прокурора Матіоса та голови Антикорупційної прокуратури Холодницького під документом немає.







Як відомо, серед прізвищ кандидатів, які лунають в контексті можливого призначення генпрокурором, є лише одна людина, яка не має досвіду роботи у ГПУ, – це Юрій Луценко.

Останнім часом, у ГПУ стала поширеною традиція використовувати листи з підписами певних прокурорів. Вимоги у листах повністю відповідають інтересам керівництва ГПУ.

Серед кандидатів на посаду ГПУ також лунали прізвища Севрука, Столярчука, єврооптимісти вимагали призначення Сергія Горбатюка.

Як відомо, в понеділок Луценко заявив, що готовий стати генеральним прокурором.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це такий "досвід" в результаті якого маєш один, чи декілька палаців, шикарні авто, вілли за кордоном, рахунки в офшорах етс. Запитання: нхя нам, пересічним злидарям-українцям така "професіфйна" прокуратура?
Відповісти
Юрик будучи кореспондентом став зразу міністром ментури, як він керував це повна клоунада і маразм. Хай ще прокурорами покерує, хай взають що таке сидіти і слухати маразм придурка який з трибуни кричить матюками.
Відповісти
Останні новини
Керівник волинської прокуратури підписався під зверненням проти Луценка. ДОКУМЕНТ
12 квітень, 2016, 10:31