Унікальна презентація унікальних скульптур відбудеться у Луцьку

Унікальна презентація унікальних скульптур відбудеться у Луцьку
Вперше в Україні Ротаракт клуб (Львів) і Департамент з питань культури, національностей і релігій ЛОДА представляють інтерактивний соціально-мистецький проект «Торкаючись, бачу: великі українці».

Це унікальний проект, який руйнує стереотип, що візуальне мистецтво є доступним лише для тих, хто бачить, - повідомляють організатори.

Вперше створено можливість показати незрячим, як виглядали найвидатніші особистості української культури та науки.

На виставці представлено 12 скульптурних портретів визначних постатей нашого державотворення для тактильного сприйняття незрячими та особами з вадами зору: Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Григорій Сковорода, Андрей Шептицький, Микола Амосов, Марія Заньковецька, Георгій Гонгадзе, Володимир Івасюк, Михайло Бочук, Олександр Довженко, Сергій Нігоян.

Біографія про кожну особистість (скульптуру) озвучена через аудіомедійний засіб впізнаваними голосами відомих українських музичних виконавців: Олександр Пономарьов, Тіна Кароль, Оксана Білозір, Павло Табаков, Павло Зібров, Алла Кудлай, Юрій Гнатковський, Павло Дворський, Василь Ілащук, Олександр Божик, Наталія Шелепницька, Ірина Зінковська. Також відповідні описи підготовані шрифтом Брайля.

Протягом періоду підготовки проекту було створено відео-фільм, в якому демонструються всі етапи його реалізації.

Ми запросили глухонімих дітей до розмальовування гіпсових скульптур кольоровими фарбами, таким чином створюючи для них інтерактивне ознайомлення з відомими постатями обраними для проекту.

Важливим є те, що «Торкаючись, бачу: великі українці» поєднує людей з різних груп населення: в даному випадку глухонімі діти були долучені до підготовки виставки для незрячих. Акція пройшла в рамках підтримки курсу інтенсифікації інклюзивних форм освіти.

У Луцьку презентація відбудеться у середу 13 квітня о 16 годині в приміщені Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Луцьк, Шопена, 11.

Дана виставка відбувається за сприяння Ротарі клубу м. Рівне та Ротаракт клубу Рівне, котрі привезли скульптури до нашого міста, також акцію підтримав Волинський осередок ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії».

Далі виставка поїде іншими містами України.

Скульптурні портрети будуть знаходитись в Луцьку з 13 по 23 квітня, отож всі охочі зможуть в будь-який час прийти і відчути всю красу цієї виставки.

Керівники проекту: Василь Одрехівський, Христина Береговська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна заповідник кретинів та ідіотів.
Відповісти
Останні новини
Унікальна презентація унікальних скульптур відбудеться у Луцьку
12 квітень, 2016, 22:23