До «комунальних боржників» у Луцьку вживатимуть жорстких заходів

До «комунальних боржників» у Луцьку вживатимуть жорстких заходів
Про відсутність гарячої води та заборгованість за надані комунальні послуги говорили під час оперативної наради 12 квітня.

Так, міський голова Микола Романюк зазначив, що тривають перемовини щодо відновлення подачі газу для ДКП “Луцьктепло”, - повідомляється на сайті Луцької міськради.

За словами Романюка, активно долучився до цього процесу голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Микола Романюк повідомив, що у четвер в Києві запланована всеукраїнська нарада щодо подачі газу на теплогенеруючі підприємства і гарячої води.

Микола Романюк зазначив, що лучани боргують значні суми за надані послуги з тепло- та гарячого водопостачання. Тому ДКП “Луцьктепло” має активніше працювати з боржниками.

60-65 % лучан отримують субсидії. Однак “Волиньобленерго” не хоче брати до уваги субсидій, а вимагає розраховуватися коштами. Легше у цьому питанні з “Волиньгаз” і НАК “Нафтогаз України”.

Однак Микола Романюк зазначив, що через відсутність коштів у ДКП “Луцьктепло” виникають проблеми з виплатою заробітної плати працівникам підприємства, проведення аварійно-ремонтних робіт на мережах.

Міський голова вчергове закликав лучан розраховуватися за надані їм комунальні послуги, адже через заборгованість окремих людей страждають усі мешканці Луцька. За його словами, є сумлінні громадяни, які сплачують, оформляють субсидії, а є, які просто не платять. Як приклад, він назвав підприємця Кушнір, яка володіє великою кількістю об'єктів нерухомості, здає її в оренду, але не платить за комунальні послуги.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що фізичні особи боргують ДКП “Луцьктепло” 63 мільйони гривень. Через це підприємство не може розрахуватися за спожитий газ.

Він наголосив, що міська влада застосовуватиме жорсткі заходи до боржників. Зокрема, обмежуватимуть водопостачання та водовідведення, відключатимуть квартири від теплопостачання.

Тарас Яковлев наголосив, що у квартиронаймачів, які мають заборгованість більше 10 тисяч гривень, відчужуватимуть нерухоме майно. Так, уже оголошено аукціон на продаж однієї квартири, і якщо її власники не погасять заборгованість, їхнє житло буде продане. На черзі - ще п'ять квартир.

Перший заступник міського голови наголосив, що не хочеться вдаватися до радикальних методів, а тому просить лучан розрахуватися з боргами, реструктуризувати їх, оформити субсидії. На його переконання, таким чином вони допоможуть не лише собі, а й усім лучанам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди!Відкрийте накінець баньки.Ви ще й досі в це все вірите.Тоді вам до нас , в Ліпіни.Вони нас просто грабують,ці комсомольці не мають межі.Виходьте на протест(демократична законна норма),бо завтра буде пізно.
Відповісти
"відключатимуть квартири від теплопостачання."
ооо відключить мене!!! я давно мрію поставити індивідуальне опалення! Не дають собакі!
Відповісти
У сепаратистiв майже у усiх власне опалення та цiна палива (газу) не пiдвищувалась жодного разу за останнi два роки та у сiм разiв дешевше.
Треба Плотницького прем'сром обирата замiсть Великого Чоловiка.
Відповісти
скоро народ піде з вилами відключати злодійську владу, яка спричинила захмарні ціни на все і не сприяє підвищенню рівня життя
Відповісти
Бл..ть а в кого діти малі і все сплачено що робити за кушніром бігати, потрібно перевірити як хто голосував і заїхати до кожного на фазенду пізд..лей підкінути, можливо раціональні рішення появляться
Відповісти
Останні новини
До «комунальних боржників» у Луцьку вживатимуть жорстких заходів
12 квітень, 2016, 19:04