Через суд поновилися два волинські екс-правоохоронці. ФОТО

Через суд поновилися два волинські екс-правоохоронці. ФОТО
Правоохоронців, які не пройшли атестацію в нову поліцію, суди поновлюють на посадах. Зокрема, у Волинському окружному адміністративному суді суддя Володимир Ковальчук сьогодні, 12-ого квітня, поновив двох екс-поліцейських.

Олександр Стрельчук, майор поліції, який працював на посаді оперуповноваженого Ковельського відділу поліції, був звільнений після проходження атестаційної комісії. Зокрема, атестаційна комісія визнала його невідповідним займаній посаді.

Представник позивача заявляє: під час проходження атестації були порушені права Олександра Стрельчука, зокрема, він не знав, хто буде в комісії, не знав, як до них звертатися, тому атестанти й прийняли негативне щодо нього рішення.

"Мене не питали ні про мої професійні обов'язки, ні про мою роботу", - нарікав позивач.

"Питання, які ставилися позивачу, носили характер приватної розмови, йому ставилися питання про його прибутки, які він може приховувати, йому ставилися питання про земельні ділянки і про виконання злочинних наказів", - додав представник позивача.

Між іншим, професійна підготовка у екс-оперуповноваженого, м'яко кажучи, шкутильгає: за фізичну і вогневу підготовку він отримав "задовільно".

На захисті позивача і представник Волинської обласної профспілкової організації атестованих працівників ОВС України Володимир Буравський.

Тож суддя Володимир Ковальчук вирішив поновити Олександра Стрельчука на посаді та зобов'язав виплатити йому середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу.

Крім того, той же суддя поновив на посаді ще одного екс-правоохоронця Олександра Ручина.

15 лютого 2016 року атестаційна комісія визнала Олександра Ручина, капітана поліції, який працював на посаді старшого інспектора Турійського відділу, таким, який не відповідає посаді, та порекомендувала його звільнити.

Майже одразу в.о. очільника головного управління поліції Петро Шпига підписав наказ про звільнення Олександра Ручина. Замість того, щоб з гідністю прийняти свою відставку, останній подався до суду.

Олександр Ручин вимагав визнання протиправними дій та скасування рішень, наказу, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Суд позов задовольнив частково.

Управління поліції мусить сплатити Олександру Ручину 7 тисяч 769 гривень за час вимушеного прогулу.

Між тим, начальник юридичного відділу ГУ НП у Волинській області Оксана Забощук заявляє: на цьому справа не закінчиться - в усіх випадках подаватимуть на апеляцію.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їх в двері, а вони в вікно! От хапуги! Першим ділом треба було всіх суддів вигнати кєдронібабубшкі, а тоді люстрірувати всю решту - мєнтів , прокурорів та інших кровосісів! Але то не при цьому президентові... Хоча думаю чекати часу, коли його чартер вилетить в один бік десь на Офшорські острови залишилося недовго!
Відповісти
тут все схвачено...Представниця поліції так невимушено програє справу потім злегенька непрофеійно і "правльно" пише апеляцію а тим часом поновлює потрібних людей на посаді. Шпигачка дуже хитрий...))
Відповісти
А, МО, не добіжить до чартерів?
Відповісти
Погодьтеся, що в будь-якій цивілізованій країні закон все ж важливіший за промови. І якщо в МВС все ж взялися за реформи, то робити їх потрібно по закону.
Відповісти
Молодці хлопці! Потрібно навчити цих трактористів-машиністів-"юристів Льошів" (членів комісії) поважати Закон і дотримуватися його, а не займатися волюнтаризмом. Їх би на місце людей, які віддали роки службі в міліції, а якісь задрипанці вирішують - придатні вони, чи не придатні.
Відповісти
А що в цих ментів є офшори?Якщо нема то ви шановні люстратори не з тими боретесь.
Відповісти
А чим кращий шпига з своїм замом поліщуком за цих двох?
Відповісти
Хоть щось в цій державі вирішують законно, а не за покликом стада та грошей. Крадуть,кришують, вимагають одні, а звільняють других(((
Відповісти
Відправити служити в Донецьку область. Нехай продемонструють відданість народу і країні
Відповісти
А ти був там? Клоун .Молодці хлопці що поновлюються, а то нові тільки піаритись вміють як і їх керівництво, а толку з них нуль.А писак як едуварт море сидять сутками за компом пишуть всяку хе... та думають що роблять великий внесок в процвітання держави.
Відповісти
Ти сам туди коли поїдеш? Дебіл
Відповісти
а один із них вже там був і ви сходіть послужіть, чого тікаєте
Відповісти
А Ви там були?
Відповісти
Незважаючи на різні вказівки вони дійсно дотримуються Конституції та Законів України. А ті хто видумав та застосовує "бредову" інструкцію 1465 хай по ній самі звільняться та звернуться до психіатра.
Відповісти
А на рахунок Донецької обл.Потрібно нових неуків відрядити тай побачим які в них патріотичні настрої.Але ж вони прийшли заради зарплати яку поки що дають,і напевно 'виправдовану'бо військовому обіцяють 7000грн який на передку,а супер поліцейському який їздить на новій машинці і напише безграмотно протокол на варшавці на мажора і пропіариться дають9500грн.Та ще одне по розповідях таксистів наші нові копи дуже облюбували Чевермето напевно дуже дешево там посидіти.
Відповісти
усі активісти сидять в окопах на сході, а наші Волинські активісти шукають пригоди на свою #0пу!!
Відповісти
Всіх їх відправити в АТО. Нехай там до кажуть свою профпригодність. І забожчук візьмуть з собою. А то простих хлопців забирають із сіл. Хапуги.
Відповісти
Ти був там дурік.
Відповісти
"Замість того, щоб з гідністю прийняти свою відставку, останній подався до суду", - це що за маразм? Яка відставка? Якісь телепні визнали людину профнепридатною, позбавили його сім*ю шматка хліба, а той має втертися і ще й подякувати?! Ні - люди поступили по-європейськи, цивілізовано. Вони не пішли не морди кривдникам шліфувати, а до суду. А ось винна в порушенні закону сторона, замість того, щоб "з гідністю прийняти свою" поразку має совість готувати апеляцію?
Відповісти
Нехай активісти покажуть на що здатні в зоні АТО
Відповісти
Хлопці молодці!Правда на вашій стороні.Бажаю успіхів у поновленні на роботі...
Відповісти
Шановний , а Ви перебували там?Більша половина працівників,яких звільнили вже були в зоні АТО.
Відповісти