В ОБСЄ розкритикували закон Пашинського про позасудову конфіскацію

В ОБСЄ розкритикували закон Пашинського про позасудову конфіскацію
Законопроект №4057 про позасудову конфіскацію у разі його прийняття Верховною радою в його теперішньому вигляді може створити суттєву загрозу для гарантій права власності.

Про це йдеться у експертних висновках Організації з безпеки та співробітництва в Європі, які оприлюднив Центр протидії корупції на своєму сайті.

Експерти ОБСЄ проаналізували даний законопроетк на прохання голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем’якіна.

У висновках відзначається, що вказаний законопроект в цілому відтворює загальну концепцію та підходи іншого проекту закону – "Про особливий режим спеціальної конфіскації майна" №3025 (жорстко розкритикований Міністерством юстиції США), не зважаючи на певні текстуальні відмінності.

Також в ОБСЄ вказують на те, що "концептуальні положення законопроекту не можуть бути визнані такими, що відповідають поширеній в країнах-учасницях ОБСЄ практиці поводження із неправомірно-набутим майном або майном, щодо якого не може бути доведення законність походження, а його розмір не відповідає задекларованим доходам власника".

Експерти ОБСЄ також наголошують на тому, що положення законопроекту можуть створити суттєву загрозу порушення як права особи на справедливий суд, так і гарантій права власності в розумінні Європейської конвенції з прав людини.

Раніше повідомлялося, що у комітеті Пашинського обіцяють змінити закон про конфіскацію за вимогами Ради Європи після того, як Рада Європи оприлюднила коментар, згідно із яким законопроект №4057 про позасудову конфіскацію у разі його прийняття Верховною радою в його теперішньому вигляді суперечитиме багатьом вимогам Європейської конвенції з прав людини та протоколів до неї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це вам не "диктаторські" закони які тоді доречі схвалила Венеційська комісія тут вже каструлі на головах не поможуть підеш проти шерсті заберуть все що мав без суда і слідства і навіть "чесні" канали не покажуть
Відповісти
Останні новини
В ОБСЄ розкритикували закон Пашинського про позасудову конфіскацію
13 квітень, 2016, 04:59