Місцеві громади Волині отримали 65,5 мільйонів гривень роздрібного акцизу

Місцеві громади Волині отримали  65,5 мільйонів гривень роздрібного акцизу
За підсумками І кварталу 2016 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 65,5 мільйона гривень акцизного збору з роздрібної реалізації підакцизної продукції, - інформує управління моніторингу доходів та обліково - звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Аналітика свідчить, що найбільші суми роздрібного акцизу сплачено на території міст Луцьк та Ковель – 17,9 та 11,9 мільйона гривень відповідно, - повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

«Звичайно, що майже двократне збільшення надходжень роздрібного акцизу проти минулорічних показників, насамперед, пов’язане зі зростанням цін на підакцизну продукцію. Однак, масштабна роз’яснювальна робота з представниками місцевого самоврядування щодо додаткових фінансових можливостей для громад у випадку системного контролю за сплатою цього платежу реалізаторами підакцизної продукції та якісне адміністрування - теж у переліку чинників досить позитивної динаміки», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Разом з тим, зважаючи на факти безліцензійної торгівлі, що мають місце в області, Головне управління ДФС у Волинській області рекомендує лідерам територіальних громад інформувати контролюючі структури про факти продажу алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів та пального без дозвільних документів.

«Своєчасна інформація про порушників на ринку підакцизної продукції підвищить ефективність роботи із протидії торгівлі фальсифікованою продукцією, дасть змогу забезпечити дотримання законодавства в торгівлі алкоголем і тютюном та залучити до бюджету додатковий фінансовий ресурс», - запевняє Світлана Савчук.

Довідково: у І кварталі 2016 року в ході фактичних перевірок бізнесу на предмет дотримання правил торгівлі підакцизними товарами виявлено 36 порушень вимог чинного законодавства, в тому числі 4 факти безліцензійної торгівлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Місцеві громади Волині отримали 65,5 мільйонів гривень роздрібного акцизу
13 квітень, 2016, 10:44